Telstar herstelt zich na bekerdrama

1 / 2
Amsterdam

Na de bekeruitschakeling in Noordwijkerhout bezorgde Telstar zichzelf weer wat kleur op de wangen. Drie punten leverde het niet op. Maar met een 1-1 gelijkspel bij koploper Jong Ajax kon Telstar goed thuiskomen.

De vraag was in hoeverre Telstar de bekeruitschakeling had verwerkt. Dat antwoord kwam maandagavond op De Toekomst. Telstar leek aanvankelijk een zware avond tegemoet te gaan.

De Amsterdammers, met miljoenenaankopen als Luis Orejuela, Daley Sinkgraven, Max Wöber en Matteo Cassiera in de basis, zochten meteen de aanval. Dat leidde tot kansen maar bij Telstar staat Rody de Boer onder de lat.

(Lees hier meer: Telstar verwerkt tegen Jong Ajax bekerdreun)

Nadat De Boer in de beginfase zijn klasse had getoond, kon Telstar aan aanvallen gaan denken. En dat leverde kansen op. De grootste was voor Andrija Novakovich die doelman Benjamin van Leer op zijn weg vond.

Een paar tellen later kon Van Leer de bal wel uit zijn doel halen. Toine van Huizen kopte een corner van Mo Osman van dichtbij tegen de touwen.

Een opsteker voor Telstar en zeker ook voor Van Huizen zelf. De verdediger was tegen VVSB nog de schlemiel met een eigen doelpunt en een verkeerde terugspeelbal.

Matchwinnaar werd hij niet. Nadat Dennis Johnsen voor een leeg doel de lat had geraakt zorgde de deze zomer bij AZ weggeplukte Teun Bijleveld tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. In de bloedstollende slotfase mocht Telstar doelman De Boer danken dat het een punt overhield aan de Noord-Hollandse derby.

Aan de andere kant was Van Leer waardevol door in de allerlaatste seconde een inzet van Osman uit zijn doel te ranselen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal