Velsen: Nauwelijks schade door eerste najaarswind

velsen

De woeste najaarswind die al dagen over Velsen waait, richt relatief weinig schade aan. De brandweer hoefde maar een paar keer uit te rukken.

De grootste klapper was op de Saturnusstraat in IJmuiden, waar een boom op twee auto's viel. Een van de wagens werd zwaar beschadigd. De brandweer heeft de boom afgevoerd. Vanuit Velsen-Noord kwam de melding dat een reclamebord aan de Breedbandweg, nabij sportpark Rooswijk, was omgewaaid.

Ook daar trad de brandweer op. Verder is op het dak van het nog altijd leegstaande Henk Schoorl-pand aan de Halkade een deel van de lichtreclame weggehaald omdat het weg dreigde te waaien. De enige andere melding kwam uit Santpoort-Noord, waar een stevige tak afbrak en over de Vlietweg kwam te liggen.

Maandagmorgen waaide een op de stoep geparkeerde Cantalux, een gemotoriseerd vervoermiddel voor een minder-valide, door een plotselinge rukwind om. Een van de ernaast geparkeerde auto's werd beschadigd.

Toch hebben de soms hevige rukwinden, al dan niet in combinatie met slagregens, wel voor ongemakken gezorgd. Voor de ouders die hun kind naar de basisscholen brengen natuurlijk, maar ook voor de middelbare scholieren die sinds gisteren weer aan de bak moeten. Aan de regenbuiten valt nog wel te ontkomen door even te schuilen, maar wie wind tegen heeft kan alleen maar stevig doortrappen.

In Marina Seaport zijn de voorbereidingen voor de Hiswa te water zonder problemen doorgegaan. De honderden boten die daar inmiddels liggen zijn allemaal met gedegen zeemansknopen vastgelegd. Gistermiddag arriveerden de laatste boten voor deze grootse Europese botenshow, die gisteravond met een zogenaamde Preview officieel werd geopend.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.