Vragen over groenbeleid in Velsen-Noord

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Voorzitter Leo Aardenburg van het Wijkplatform Velsen-Noord hekelt bij de vergadering van de Velsense gemeenteraad op 11 juni het falende groenbeleid van de gemeente in dit gemeentedeel. Hij is één van de insprekers vóór de vergadering.

Aardenburg doet dit vanwege het uitblijven van antwoorden die gesteld zijn aan de verantwoordelijke ambtenaar. Die is één keer tijdens een vergadering van het platform gekomen. Maar de antwoorden waren voor de aanwezigen toen niet bevredigend.

Schuldig

Ondanks dat de vragen ruim van te voren waren doorgegeven bleef hij het antwoord vaak schuldig, stelt het platform. Ook was de betrokken ambtenaar volgens de bewonersorganisatie niet bekend met de problemen op bepaalde groene plekken in Velsen-Noord.

Van een beantwoording van het tweede deel van de vragen tijdens een platformvergadering is het tot dusverre niet gekomen wegens ziekte van de ambtenaar. ,,Dus gaan wij naar de politiek toe’’, aldus Aardenburg tijdens een toelichting op de vergadering van afgelopen woensdag. Zo zijn er vragen hoe het zit met de groene buffer rond Velsen-Noord na de kaalslag bij het Wijkeroogpark.

Rooswijk

Daar zijn honderden bomen gekapt in verband met de aanleg van de extra op- en afrit ter hoogte van de huidige oprit naar de Westelijke Randweg. Enkele maanden geleden zijn daar een kleine vierhonderd bomen gekapt. Ook in de directe omgeving van de te bouwen Brede School aan de Heirweg zijn veel bomen gesneuveld.

Datzelfde geldt voor bomen in sportpark Rooswijk waar 80 exemplaren wegmoesten omdat deze bovenop een elektrische leiding van Tata Steel staan. In verband met deze mogelijk gevaarlijke situatie heeft het staalbedrijf verzocht de bomen te verwijderen. Hier zal geen nieuwe aanplant komen. Aardenburg: ,,En zo zijn er nog veel andere plekken waar ondanks toezeggingen van de gemeente nog geen nieuwe aanplant is’’, aldus Aardenburg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.