Havenpenning voor Kees Jan Hendriks

Pieter van Hove
Amsterdam

Kees Jan Hendriks heeft vrijdagavond tijdens het Havengildediner in Amsterdam de Havenpenning ontvangen. De directeur van C.J. Hendriks Expeditie- en Veembedrijf kreeg deze onderscheiding namens havenpromotievereniging Amports vanwege zijn verdiensten voor het leggen van verbindingen tussen de havengemeenschap en de stad Amsterdam.

Of zoals Amports-voorzitter Frans Baud (tevens directeur van KVSA in IJmuiden) het formuleerde: ,,Kees Jan Hendriks richt zich niet alleen op zijn eigen bedrijf. Hij kijkt verder dan dat. Hij heeft onderwijs en ontwikkeling hoog in het vaandel staan."

De Havenpenning wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer of bestuurder die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Amsterdamse havenregio. De avond stond verder voor een groot deel in het teken van een ander feestelijk onderwerp: de komst van de zeesluis.

De Amsterdamse gemeenteraad nam afgelopen week een belangrijke hobbel met het beschikbaar stellen van 105 miljoen euro. De bouwkosten komen uit op ongeveer 880 miljoen euro.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.