Politie neemt straks snelste route naar centrum IJmuiden: via P.J. Troelstraweg

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

De politie zal, als ze snel ergens moeten zijn, over de vernieuwde P.J. Troelstraweg naar het centrum van IJmuiden rijden. Dat laat een politiewoordvoerder weten.

De gemeente Velsen gaat de politie vragen of ze zoveel mogelijk, net als nu, de De Noostraat wil gebruiken. Bewoners van de P.J. Troelstraweg zeggen ook niet blij te zijn met politiewagens die met sirene en zwaailicht langs hun huizen gaan rijden.

Een politiewoordvoerder is echter duidelijk. ,,Als elke seconde telt rijden we ook over busbanen, fietspaden en de stoep. Dus ook via de P.J. Troelstraweg.’’

De P.J. Troelstraweg wordt aangepast voor de HOV-bus die er over enkele jaren rijdt. Het wordt een weg met fietsstroken, verboden voor auto’s tussen de Briniostraat en P. Vermeulenstraat.

De bus komt vanaf de busbaan die over het oude spoor wordt aangelegd en rijdt met 30 km/u via de P.J. Troelstraweg naar Plein 1945. Op de hoek van de Heidestraat wordt daarvoor een huis gesloopt.

De nieuwe weg geeft de politie, met bureau in de Briniostraat, een snellere route naar het centrum dan nu via de De Noostraat.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.