Obstacle Run in IJmuiden aan Zee

Foto's Ko van Leeuwen

Foto's Ko van Leeuwen

1 / 9
Sander van Lubeck
IJMUIDEN aan Zee

Op het strand van IJmuiden is zaterdag de Obstacle Run gehouden en was meteen een doorslaand success. Voor de deelnemers waren drie verschillende parcours van 6, 12 en 18 kilometer uitgezet.

Het kortste parcours lag rondom het Kennemermeer, de jachthaven en de IJmondhaven. Het langste parcours gaat net als het 12 kilometer-parcours een stuk richting Bloemendaal, maar dan ook nog een aantal kilometers door de duinen heen.

Voor de deelnemers was er een groot aantal obstakels, waaronder heuvels, tunnels om door te kruipen, hordes en bakken met autobanden. Enkele aangekondigde obstakels konden geen doorgang vinden, maar het was de deelnemers aan te zien dat ze dat niet erg vonden.

Voor deze eerste editie hadden 750 mensen zich ingeschreven. De IJmuider Reddingsbrigade heeft slechts een tiental mensen hulp moeten bieden op het gebied van enkelletsel en snijwondjes. De hardste klap maakte Dave Koks van Paviljoen Noordzee. Uitgerekend hij, die opgegroeid is aan het strand, knalde hard tegen een bunker aan. Maar ook hier bleef het bij licht letsel in de vorm van een bult.

De deelnemers werden in verschillende groepen gestart, zodat een verspreid veld ontstond waarbij men elkaar niet in de weg liep. De jachthaven had voor veel deelnamers een verrassing omdat ze echt kopje onder moesten om de overkant te bereiken. Eenmaal bij de finish overheerste de opluchting en tevredenheid. Het evenement trok veel toeschouwers die de deelnemers flink aanmoedigden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.