Velsen gaat een middag de Japanse Duizendknoop te lijf

Japanse Duizendknoop

Japanse Duizendknoop© archieffoto

Susanne Moerkerk
Velsen

Zoveel mogelijk vrijwillige Velsenaren en de wethouder gaan zaterdag 17 november een hele middag de Japanse Duizendknoop uitsteken.

De uitheemse woekerplant zorgt in de gehele gemeente voor problemen, zo kan de plant dwars door asfalt en funderingen groeien. Velsen is op zoek naar methoden die voldoende werken om de plant uit te roeien en het minst schadelijk zijn voor het milieu. Het met zeer grote regelmaat (om de dag) uitsteken van de plant is bewezen effectief, maar ook arbeidsintensief. Daarom is besloten om op zaterdag 17 november een hele middag op verschillende plekken in de gemeente de plant uit te steken.

Tussen één uur en half zes stelt de gemeente handschoenen en schoppen beschikbaar, ook zorgt Velsen dat het groenafval wordt afgevoerd naar de verbrandingsoven.

Voorafgaand aan de steek-middag organiseert de gemeente bij de wijkpost in Santpoort-Zuid een informatieavond waarin wordt uitgelegd hoe en waar de plant groeit en hoe de bestrijding in zijn werk gaat. Een datum voor dit informatiemoment volgt nog.

Wie mee wil doen met de bestrijdingsmiddag kan zich aanmelden via owsantpoort@velsen.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.