Telstar afgedroogd door amateurs AFC

Milo Lambers
AMSTERDAM

Telstar is voor het tweede seizoen achter elkaar in de eerste ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door een amateurclub. AFC won in Amsterdam met liefst 5-0.

Telstar startte de wedstrijd met vijf verdedigers. Toch was het AFC dat meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte. Na een kwartier was het AFC dat verdiend op voorsprong kwam.

Oud-Telstar-speler Johan Kulhan gaf de bal voor op Belarbi die koelbloedig afrondde. Daarna leek Telstar geschrokken te zijn. Ballen werden heel eenvoudig ingeleverd en van een plan leek geen sprake. Brito was met een vrije trap nog het dichtstbij een doelpunt.

Lees ook: AFC lacht Telstar de beker uit [video]

Ryan Seager mocht in de rust zijn trainingspak aantrekken. Danny van Haaren kwam er voor hem in. Telstar probeerde in een 4-3-3 opstelling meer gevaar te stichten, maar het was AFC dat het gevaarlijkst bleef. In de 62e minuut waren de Amsterdammers trefzeker uit een counter. Yordi Teijsse rondde af.

Jordi van der Laan kwam erin als extra spits en schoot nog tegen de paal, maar geen moment maakte Telstar de indruk nog terug te kunnen komen. Via Johan Kulhan (ex-Telstar) werd het 3-0.

Toine van Huizen raakte geïrriteerd en haalde onnodig Railey Ignacio onderuit. Uit de vrije trap schoot oud-Telstar-speler Milan Hoek raak.

Met een schitterend afstandsschot maakte Tim Linhorst de malaise voor Telstar compleet. 5-0. Zo zit het bekertoernooi erop voor Telstar. Net als vorig jaar toen het werd uitgeschakeld door VVSB.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen