Supermarkt Santpoort-Zuid over een jaar klaar

Overzicht van de parkeergarage van de nieuwe supermarkt.

Overzicht van de parkeergarage van de nieuwe supermarkt.© United Photos/Paul Vreeker

Santpoort-Zuid

De ondergrondse parkeergarage van de nieuwe supermarkt in Santpoort-Zuid is nagenoeg klaar. Goed zichtbaar is dat de inrit van de parkeergarage naast de huidige Dekamarkt aan de Bloemendaalsestraatweg is gesitueerd. De werkzaamheden aan de begane grond, waarop de supermarkt komt, zijn net begonnen. Op het dak van de Dekamarkt komen negen luxe huurappartementen.

Volgens Bryan Veenema, uitvoerder van bouwbedrijf De Nijs, zal dit project over een jaar klaar zijn en kunnen de Santpoorters na de zomer van 2019 hun boodschappen in de nieuwe supermarkt doen. Vervolgens maken de huidige Dekamarkt en de erboven gelegen appartementen plaats voor 22 nieuwe huurappartementen in het middensegment. De 22 appartementen worden verdeeld over vier woonlagen. Op de eerste, tweede en derde verdieping komen balkons. De appartementen op de begane grond krijgen een tuintje aan de kant van de Bloemendaalsestraatweg.

Tot slot komen er tussen ’t Brederodehuys en de erachter gelegen Vinkenbaan veertien (geschakelde) villa’s. De verwachting is dat alle bouwprojecten in de zomer van 2020 zijn afgerond.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.