Zaterdag kunstmarkt en muziek in Spaarndam

Zaterdag kunstmarkt en muziek in Spaarndam
Vijfenveertig kramen bomvol kunst in Spaarndam.
© Foto pr
Spaarndam

Het oude dorp Spaarndam is zaterdag van 11 tot 17 uur het decor van een kunstmarkt.

De populaire markt telt 45 kramen met tal van soorten creaties: van schilderijen tot sieraden, van aquarellen tot beelden en nog veel meer.

Er staan vertrouwde en nieuwe gezichten op de markt. De kramen staan langs de historische Westkolk. Behalve kramen zijn er ook terrassen aan het water. Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek.

In de Oude Kerk speelt om 14 uur het Velsense shantykoor Grace Darling. Het staat onder leiding van Hinke Hillege en begeleiding door Anja van der Reep en Bertie van Tongeren. Het zijn niet alleen Nederlandstalige shanty’s, maar ook Engelse, Ierse, Schotse, Griekse, Franse, Finse en zelfs het Chinese repertoire.

Shanty’s gaan over zee, hard werken, drank, vrouwen, verre reizen, maar ook over het heimwee naar de vrouw aan de wal. Grace Darling vertolkt deze shanty’s met een knipoog en een traan, maar vooral met een lach.

Ook dit jaar is de historische werkgroep Spaarndam weer van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp.

In de Oude kerk is een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden. Parkeren kan alleen op afstand.

Meer nieuws uit Haarlem