Verbindingsweg Velserduinplein vervalt

Velserduinplein wordt groener

Velserduinplein wordt groener© archief

Susanne Moerkerk

Bij de herinrichting van het Velserduinplein, zal er op verzoek van omwonenden toch geen verbindingsweg worden aangelegd tussen de Engelmundusstraat en de Velserduinweg.

Ook de inritten naar het vernieuwde Velserduinplein zullen worden verschoven ten opzichte van de plannen die er eerder lagen. Andere verzoeken van omwonenden, zoals snelheidsbeperkende maatregelen aan de Engelmundusstraat, zijn volgens de gemeente niet nodig. Daarnaast zouden vrachtwagens die over drempels rijden dan meer hinder en trillingen veroorzaken.

De Engelmundusstraat, de Kalverstraat en Strengholtstraat krijgen bochten die speciaal zijn ontworpen voor vrachtverkeer die de winkels moeten bevoorraden.

In september start de verbouwing van het zuidelijke deel van het plein. Daar wordt ruimte gegeven aan de markt. Het noordelijke deel wordt in het tweede kwartaal van 2018 onder handen genomen. De noordzijde van het Velserduinplein behoudt de parkeerfunctie, maar wordt met beplanting en speciale ’grasstenen’ wel een stuk groener. Ondanks de wens van bewoners komt er geen speelplek op het plein.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.