Incidententeam Prorail voor Schiphol

Incidententeam Prorail voor Schiphol
Treinstation Schiphol.
© ANP
Schiphol

Prorail gaat calamiteiten in en rond de Schipholtunnel sneller verhelpen. Op de luchthaven is straks een incidententeam 24 uur per dag, zeven dagen in de week aanwezig. Zo wordt voorkomen dat in het halve land het treinverkeer uren ontregeld is.

De Schipholspoortunnel is een van de drukst bereden delen van het spoornet. Een echt knooppunt. Dat betekent dat incidenten grote gevolgen hebben voor het spoornet en voor de bereikbaarheid van de luchthaven.

Om sneller te plekke te zijn bij een brandmelding, wissel- of seinstoring, een kapotte trein of een andere verstoring, is Prorail bezig een eigen team voor Schiphol en omgeving op te tuigen.

Vanaf een locatie aan de Uiverweg kan het team van Incidentenbestrijding straks op ieder moment van de dag en week uitrukken. Zij zijn dan net zo snel als bij voorbeeld de brandweer ter plekke.

Meer over het team op de playlist Schiphol.

Daar staat ook een verhaal over daklozen die overnachten in de Schipholtunnel, zoals in het deel dat bestemd was voor een spoorlijn naar de bloemenveiling in Aalsmeer.

Meer nieuws uit Nieuws