Speurtochten bij Boerderij Zorgvrij

Vakantiepret bij Zorgvrij.

Vakantiepret bij Zorgvrij.© Foto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk

Onze verslaggevers gaan op zoek naar goedkope uitjes in de regio Velsen. Wat is er te doen bij Informatieboerderij Zorgvrij in Spaanrwoude?

Recreatiegebied Spaarnwoude is een enorm natuurgebied dat vlakbij Velsen, Haarlem en Amsterdam ligt. Een omgeving met polders en bos waar je kunt fietsen, wandelen, zwemmen, maar ook klimmen, golfen, skiën en kano varen. Wat valt er zoal te beleven bij Informatieboerderij Zorgvrij aan de

Genieweg 50 in Velsen-Zuid? We pikken er een aantal uitjes uit.

Doe de fotospeurtocht ’Herken je plek’. De speurtocht begint bij Zorgvrij en duurt ongeveer 45 minuten. De tocht staat in een boekje dat je kunt halen bij de balie. Er kunnen maximaal 5 kinderen met een boekje op pad. De kosten zijn 2,50 euro en 20 euro borg.

Leer alles over egels. Wat eten egels en waar slapen ze? Hoe ziet een egelkeutel eruit? Deze speurtocht duurt 45 minuten en is speciaal voor kleine bezoekers.

Kleuters kunnen hun hart ophalen in het egelbos, waar een korte wandeling met opdrachten is uitgezet. Boekjes voor de speurtocht zijn af te halen bij de receptie. Ze kosten 2,50 euro en 5 euro borg. Maximaal vijf personen per boekje. Na afloop krijgen de jeugdige bezoekers een leuke kleurplaat mee.

Op 15 augustus kunnen kinderen met hun begeleider en met een boswachter op ontdekkingsreis.

De tocht begint om 12.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. De kosten zijn 5 euro en de begeleider mag gratis mee. De boswachter gaat van alles vertellen over verschillende beestjes, maar soms vertellen de beestjes het zelf. Loop mee en beleef het dierenrijk op een grappige en interactieve manier.

Hou je van knutselen dan kun je een mobiel met kevertjes en lieveheersbeestjes maken bij Zorgvrij. Het knutselen kan tussen 10.00 en 16.00 uur. De kosten zijn 2 euro.

Kijk voor het complete aanbod van leuke en leerzame

binnen en buiten uitjes en reserveren bij Informatieboerderij Zorgvrij op de website: www.spaarnwoude.nl onder de button Zorgvrij. Parkeren is bij de boerderij gratis.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.