Oerfiets en flightsimulator naar transportmuseum Nieuw-Vennep

De vélocipède van rond 1870.

De vélocipède van rond 1870.

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Een vélocipède, oftewel een oerfiets, een koolvlet en een heuse flightsimulator uit de jaren negentig. Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is of wordt dezer weken heel wat objecten rijker.

De oerfiets van rond 1870 is het oudste stuk in de collectie. De koolvlet, die rond 1900 door een boer werd gebruikt voor allerlei transport, is het enige scheepje in het museum. Voor de vrijwilligers zal het nog een flinke klus worden de gigantische flightsimulator in elkaar te zetten.

Onlangs zijn de eerst delen van een straaljager aangekomen in Nieuw-Vennep. Deze Fouga Magister komt buiten te staan. Ook is het de bedoeling dat de eerste Nederlandse metro, de Zilvermeeuw, in Nieuw-Vennep wordt opgeknapt. Over het transport van dit gevaarte wordt nog gesproken, vertelt de immer enthousiaste Arno van der Holst, een van de initiatiefnemers van het museum. Hij is blij dat ook Modelspoorgroep Haarlemmermeer en modelspoorgroep Het Bollenspoor naar het Lucas Bolsterrein komen. Het museum verhuist later graag naar Park21, het nieuwe recreatiegebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.