Duolezing ’Werk en inkomen in 2035’ bij Sociëteit Vereeniging in Haarlem

Wessel Mekking
Haarlem

Werk en inkomen in 2035. Dat is vrijdagavond het onderwerp van een duolezing bij Sociëteit Vereeniging in Haarlem.

Globalisering, robotisering en digitalisering; over pakweg twintig jaar zal de arbeidsmarkt heel anders zijn dan nu. Ben Rogmans, directeur van Arbeidsmarktkansen.nl en onder meer oud-hoofdredacteur van BN/De Stem en Intermediair, is vrijdagavond een van de twee sprekers. Rogmans schreef het boek ’Geen paniek! Maar ook jouw baan gaat eraan’. De Journalist van het Jaar 2007 ziet de toekomst zonnig in, mits we ons tijdig aanpassen. Een belangrijke factor is wat met de inkomens gaat gebeuren.

Een potentieel antwoord hierop is de invoering van het basisinkomen, waar wetenschapper Rudy Meiner vrijdagavond over spreekt. De geboren Zwitser werkte 32 jaar bij Estec (European Space Research and Technology Centre) in Noordwijk.

Bemande ruimtevaart

Bij dit technisch hart van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA was Meiner in het verleden onder meer verantwoordelijk voor de langetermijnplanning van bemande ruimtevaart, waaronder de sociale aspecten van koloniën in de ruimte.

Journalist Rogmans en wetenschapper Meiner gaan eerst in gesprek met elkaar, waarna een discussie volgt met het publiek. Ook niet-leden van Sociëteit Vereeniging zijn vrijdagavond welkom bij de Innovatietafel in het gebouw aan de Zijlweg. De duolezing begint om 20 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden via societeitvereeniging.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.