Helft Velsense kalenders al verkocht

Sluismeester Dien in actie.

Sluismeester Dien in actie.© Foto Ed Geels

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Jeff Folkerts en Ed Geels zijn trots. Al voordat hun kalender is gedrukt, is de helft van de totale oplage van 500 stuks al verkocht.

De Velsense fotograaf en drukker staken de koppen bij elkaar met als resultaat ’De Velsen kalender’. Geels legde Velsen en Velsenaren op surrealistische manier vast op herkenbare plekken.

Lees ook: Velsen op een surrealistische manier in beeld op kalender

Twaalf foto’s voor de twaalf maanden van het jaar. De volledige opbrengst van de kalender gaat naar het hospice De Heideberg in Santpoort-Noord, dat als goed doel werd gekozen na een oproep op sociale media.

De kalender wordt op 14 november bij Telstar gepresenteerd. „Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere avond. De inloop is vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20 uur.

Op de veiling kunnen mensen bieden op de ’kunstwerken’ op plexiglas en die direct meenemen. De kalender is die avond ook te koop voor 14,95 euro. Via www.develsenkalender.nl kan de kalender worden besteld. Op de site staan ook de adressen waar de kalenders straks te koop zijn”, aldus Geels en Folkerts.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.