Twaalf maanden kerst voor Antoinette Modderman uit Velsen-Zuid

Twaalf maanden kerst voor Antoinette Modderman uit Velsen-Zuid
Antoinette Modderman uit Velsen-Zuid versiert kerstbomen en huizen voor particulieren.
© foto United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Zuid

Een kerstboom versieren kan voor ouderen of hulpbehoevenden soms een hele toer zijn. Antoinette Modderman uit Velsen-Zuid heeft daar iets op gevonden. Met haar Kerstservice Velsen wil zij hulp bieden bij het versieren van boom en huis.

Haar vak is het ontwerpen, vermaken en verkopen van bruidsjurken. Naast haar groothandel in bruidsjurken heeft zij een kleinschalige winkel aan huis, The Bride Side, waar bruiden op afspraak kunnen passen.

November en december zijn voor Modderman rustige maanden. De meeste bruiloften zijn immers in het voorjaar. ,,Dus ik dacht: wat zal ik eens gaan doen. Ik kan niet stilzitten. Ineens kreeg ik een ingeving’’, vertelt ze aan de keukentafel in haar huis in recreatiegebied Spaarnwoude.

Geweldig feest

Modderman kwam op het idee voor Kerstservice Velsen door de dame op leeftijd voor wie zij mantelzorger is. Elk jaar versiert zij de kerstboom en het huis voor haar. ,,Ik haal alle spullen van zolder, zet de kunstboom in elkaar, versier de boom en vraag dan altijd of ze nog iets extra’s wil. Meestal zegt ze dat het niet hoeft, maar dan staat haar huis toch weer helemaal vol met decoraties’’, vertelt Modderman lachend. ,,Na de kerst berg ik alles weer op.’’

In een eerste gesprek kan iemand aangeven of die de hulp van Modderman wil en wat er nodig is. ,,Desnoods zet ik alleen de boom op en hang ik de lichtjes erin. Voor sommige mensen is dat al een hele strijd. Als mensen het samen willen doen, vind ik dat ook prima.’’ Om uit de kosten te komen, vraagt Modderman 15 euro per uur voor het decoreren.

Facebook-pagina

Hoewel haar service Velsen in de naam heeft, vindt zij het geen enkel probleem om behalve naar Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden en Santpoort ook naar Haarlem te rijden. Daar liggen immers de wortels van de geboren Haarlemse.

Voor haar service heeft ze een aparte Facebook-pagina aangemaakt waarmee ze de bezoekers alvast in kerststemming wil brengen. Ze post versierde kerstbomen, foto’s van betaalbare kerstartikelen en zelfgemaakte decoraties, kerststukken en kransen die zij te koop aanbiedt. Hoewel de kerstkleuren dit jaar pastels, goud en zilver zijn, vindt Modderman trends niet zo belangrijk. ,,Iedereen moet gewoon zijn eigen boom en zijn eigen kleuren gebruiken.’’

Als Modderman het over kerst heeft, begint haar hele gezicht te stralen. Ze is dol op de traditie. ,,Van jongsafaan al. Mijn moeder was ook gek van kerst. Ik kom uit de binnenstad van Haarlem en ging altijd naar de kerstsamenzang in de Vijfhoek. Elk jaar versier ik mijn hele huis. Ik gebruik veel natuurlijke materialen, die ik uit mijn eigen achtertuin haal. Kerst is één geweldig feest. Van mij mag kerst twaalf maanden duren.’’

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie