Taakstraf, boete en rij-ontzegging voor Dave Roelvink

Taakstraf, boete en rij-ontzegging voor Dave Roelvink
Dave Roelvink komt aan bij de rechtbank in Amsterdam. Roelvink moet zich melden bij de politierechter, omdat hij werd gepakt voor rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding.
© ANP / Koen van Weel
AMSTERDAM

Dave Roelvink heeft woensdag een boete van 1750 euro, een taakstraf van 40 uur en een rij-ontzegging van een half jaar gekregen van de politierechter in Amsterdam. Justitie had de dj aangeklaagd voor rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse overschrijding van de maximumsnelheid.

Roelvink werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar maximaal 100 kilometer per uur mag. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Het is niet de eerste keer dat Roelvink in aanraking komt met justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. Hij werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee feesten in een villa in Burgerbrug twee jaar eerder.

De rechtbank sprak hem vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een seksfilmpje. In 2015 raakt hij ook zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol op achter het stuur zat.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie