Het ’Grote Amerikaanse Songbook’ in ’t Mosterdzaadje

Het ’Grote Amerikaanse Songbook’ in ’t Mosterdzaadje
Santpoort-Noord

Op vrijdag en zondagmiddag worden er weer concerten gegeven in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Vrijdag om 20 uur wordt het derde deel van ’A Song Journey’ gelanceerd. Onder de titel ’Love and Loss’ gaat in beeld en geluid de reis door het Grote Amerikaanse Songbook. Jan Donkers vertelt en de muziek en beelden zijn van de gitaristen/zangers Abel de Lange, Edo Donkers en Louis Ter Burg .

’It is better to have loved and lost, than never to have loved at all.’

Dat schreef de dichter Alfred Tennyson al 169 jaar geleden. Hij inspireerde mannen van ’A Song Journey’. Het gaat vaak mis als een geliefde niet langer om je geeft maar ook de liefde voor het vaderland loopt vaak uit op verlies.

Het befaamde Arcadië Trio is op zondag 11 november om 15 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. Het trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. Uitgevoerd worden de geliefde trio’s van Beethoven (’Gassenhauer Trio’), Bruch (Acht Stücke opus 83) en Schumann (Fantasiestücke opus 88, voor trio bewerkt door Steven Geraards).

Drie toptalenten die tijdens hun studie een samenwerking aan gingen en al in 2011 hun debuut in Vredenburg maakten. Sinds die tijd hebben ze in Nederland en daarbuiten overal opgetreden. Henriette Wirth is een buitengewoon veelzijdig pianist. Zij studeerde muziekwetenschappen, klavecimbel, pianoforte, ze speelt barokharp en zingt renaissance polyfonie.

’t Mosterdzaadje is te vinden aan de Kerkweg 29 in Santpoort-Noord.

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.

Kijk voor meer informatie op: ww.mosterdzaadje.nl of Facebook.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie