24e editie Rob Acda Award van start in Patronaat Haarlem

Winnaar Nemsis

Winnaar Nemsis© Archieffoto United Photos

Peter Bruyn
Haarlem

In het Patronaat gaat vrijdag de strijd om de Rob Adca Award van start. Het is de 24e editie van het concours voor regionale popgroepen en –solisten, vernoemd naar de eerste programmeur.

Muzikanten die meetellen in het Nederlandse popcircuit, als Yorick van Norden en Chef’Specials Joshua Nolet, begonnen hun loopbaan als winnaar van de Acda Award. In vier voorronden strijden vijf kandidaten om een finaleplaats. De hoofdprijs is studiotijd en de felbegeerde openingsplek bij Bevrijdingspop.

Een nieuwe impuls voor de Rob Acda Award is de Haarlemse Popscene on Tour, die een flink aantal beginnende Haarlemse popgroepen door het jaar heen speelplekken in de stad biedt. Twee haalden afgelopen editie de Acda Award-finale, waaronder winnaar Nemsis.

Bij de eerste voorronde vrijdag treden op The Sound Press, Death Wave, La Nique, Reino en De Edele Delen. Volgend jaar beleeft de Rob Acda Award de 25e editie. Dat zal groots gevierd worden en gepaard gaan met veranderingen in het concept, zegt coördinator Eefje Majoor.

Rob Acda Award, vr. 16 november, 20 u., Patronaat, Haarlem

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.