Zaterdag geen treinen naar Schiphol

Frans van den Berg
Schiphol

De luchthaven Schiphol is zaterdag niet per trein bereikbaar. En tussen Schiphol en Leiden rijden drie dagen geen treinen.

Prorail is deze dagen druk met werkzaamheden rond het treinstation op Schiphol. Zo vernieuwt ProRail onder meer de stroomvoorziening die elektriciteit levert aan het spoor en het treinstation. Ook worden nieuwe wissels geplaatst bij Hoofddorp en wordt het spoor vernieuwd tussen Leiden en Schiphol. In totaal wordt aan 14 projecten rond Schiphol Airport gewerkt. Een tweede werkperiode staat gepland voor 17 tot en met 20 januari.

Door de vernieuwing van het spoor, rijden vrijdag, zaterdag en zondag geen treinen tussen Schiphol en Leiden. De Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal-Rotterdam en de internationale treinen worden omgeleid.

Op zaterdag 17 november is Schiphol helemaal niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten naar Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Zuid bussen in plaats van treinen. Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen.

Op zondag 18 november rijden er op het traject Amsterdam Zuid - Schiphol Airport – Hoofddorp wel treinen. Tussen Amsterdam Sloterdijk – Schiphol Airport en Leiden – Schiphol Airport rijden dan nog steeds bussen.

Sinterklaas

Door het wegvallen van de sprinters van Schiphol naar Sloterdijk en Zaandam, ontstaat er mogelijk een tekort aan capaciteit richting Zaandam. Daar is zaterdag namelijk de landelijke intocht van sinterklaas. Daarom zet de NS zaterdag tussen 10 en 15 uur extra sprinters in op het traject Amsterdam Sloterdijk - Uitgeest.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.