IJmuidense krantenbezorger voor tweede keer van fiets bestolen

De gestolen elektrische fiets
© foto Sebastiaan sterk
IJmuiden

Sebastiaan Sterk, bezorger van IJmuider Courant in Driehuis en postbezorger in het IJmuidense Zeewijk, baalt als een stekker.

Zijn elektrische bezorgfiets werd zondagmiddag met boodschappentas en al gestolen nadat hij boodschappen had gedaan in de Albert Heijn aan het Dudokplein in IJmuiden.

Sterk: ,,Ik had boodschappen gedaan bij de Jumbo in Heemskerk en wilde voor een frisdrankaanbieding nog even naar de Albert Heijn. Nadat ik de boodschappen in de fietstas had gedaan, zag ik dat de bon niet klopte. Ik ging het even na bij de servicebalie en toen ik naar buiten liep, was mijn fiets weg.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sterk hoopte dat de medewerkers van de winkel die buiten stonden of klanten van de supermarkt iets hadden gezien, maar uiteindelijk keerde hij toch zonder fiets huiswaarts. Iedereen die de wit-oranje fiets met fietstassen van folderverspreider Spotta heeft gezien, vraagt hij zich te melden.

Briefje

Na de eerste schrik van de diefstal, kwam de tweede klap. Hoe moest hij zonder fiets maandagmorgen zijn krantenwijk bezorgen? ,,Ik belde direct met de depothouder’’, legt Sterk uit.

,,Zij ging proberen iets te regelen. Met de nachtbus ben ik naar het werk gegaan en daar kon ik een fiets lenen van een collega. De kranten lagen wat later in de bus dan anders.’’

Daarom had Sterk briefjes gemaakt en die met de krant door de brievenbus gestopt.

Op het briefje biedt hij zijn excuses aan voor de late bezorging. Dat briefje is aanleiding voor veel abonnees om contact op te nemen met IJmuider Courant.

Zo hoopt een lezer dat eventuele klachten geen financiele consequenties heeft voor de bezorger. Een ander wil graag een actie op touw zetten om geld in te zamelen, maar weet niet hoe.

Sterk zit ’vaker op zijn fiets dan op de bank’, legt hij uit. Want naast zijn krantenwijk werkt hij voor PostNL. Met al die dagelijkse fietskilometers is een elektrische fiets geen overbodige luxe.

Hij kocht de fiets eerder dit jaar via Marktplaats omdat zijn vorige elektrische fiets ook was gestolen. Op zijn geleende fiets rijdt Sterk nu extra wijken voor PostNL. ,,Zo wil ik sparen voor een nieuwe elektrische fiets. En een extra slot.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.