Burgemeester Velsen dreigt met mogelijk verbod op bekerduel Odin’59 - Heerenveen

Burgemeester Frank Dales wil voor dinsdagmiddag 14 uur zwart op wit de toezegging voor verkeersregelaars.© archieffoto

Susanne Moerkerk
IJmuiden

Een uitverkocht Telstarstadion en een volledig gevulde zaal bij Stadsschouwburg Velsen kunnen woensdagavond mogelijk voor parkeerproblemen zorgen rondom het theater en het stadion.

De gemeente heeft maatregelen genomen om parkeerproblemen te voorkomen, maar burgemeester Frank Dales dreigt met een verbod op de voetbalwedstrijd als Telstar niet voor dinsdag 14 uur zwart op wit verkeersregelaars toezegt. ,,Op dit moment wacht de gemeente nog op de garantie van Telstar over de inzet van de verkeersregelaars, dit is een voorwaarde voor het laten spelen van de wedstrijd. Mocht deze garantie niet komen dan verbiedt mogelijk de burgemeester de wedstrijd’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Dennis Bliek van Telstar is in de volle overtuiging dat er voor de deadline een goede oplossing ligt.

Naast verkeersregelaars worden er bussen ingezet en wordt extra parkeergelegenheid opengesteld, laat de gemeente weten. Toch is er nog veel afhankelijk van de vervoerskeuze van het publiek woensdagavond. Zo is bekend dat er vanuit Heemskerk drie bussen naar het Rabobank IJmondstadion rijden. Woensdag wordt daar vanaf half zeven de bekerwedstrijd tussen het Heemskerkse Odin’59 en Heerenveen gespeeld. Deze wedstrijd wordt in Velsen gespeeld omdat de lichtinstallatie in Heemskerk niet toereikend is. Alle kaarten zijn verkocht. Om acht uur speelt Youp van ’t Hek in een uitverkochte schouwburg. De bezoekers moeten het parkeerterrein aan de Minister van Houtenlaan delen. Een deel van de plekken is gereserveerd voor schouwburgbezoekers. Volgens Babette Molenaar van de schouwburg, zal een vrijwilliger zorg dragen dat deze plekken vrij blijven voor bezoekers met een ticket voor de voorstelling.

Fiets of OV

Zowel de gemeente, de schouwburg als de voetbalclub roepen publiek dringend op om zoveel mogelijk met het OV of de fiets te komen. Bliek: ,,De laatste wedstrijd van de play-offs hadden we 1200 man meer publiek, maar dat waren veel IJmuidenaren die kwamen met de fiets en er was geen voorstelling in de schouwburg. Het is nu niet de temperatuur waarop mensen de fiets pakken.’’ Molenaar: ,,De bushalte Stadsschouwburg is gelukkig dichtbij en er is een goede ov-aansluiting. Wie echt met de auto wil komen, moet ruim op tijd komen.’’ Over het algemeen geldt: ’Woont u in de buurt dan is het raadzaam de auto thuis te laten.’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.