Chelsea-huurling Kyle Scott weg bij Telstar

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Middenvelder Kyle Scott komt na de winterstop niet meer uit voor Telstar. De huurling van Chelsea laat op zijn Instagram-account weten dat hij vertrekt.

De 21-jarige Amerikaan was gedurende de eerste maanden van het seizoen basisspeler maar raakte na de verloren uitwedstrijd tegen Roda JC eind november zijn plek kwijt. Scott gaf bij de clubleiding aan dat hij wilde vertrekken. De technische staf besloot hem te laten gaan, zo vertelt technisch directeur Piet Buter.

,,Hij is een fantastische speler maar de mentaliteit om er iets van te willen maken ontbreekt. Het was ook een aardig ventje maar als je van Chelsea naar Telstar komt zul je toch moeten presteren. We laten hem niet spelen omdat hij van een grote club komt. Dan halen we liever een speler die misschien iets minder goed kan voetballen maar wel de verbetenheid heeft om alles te geven.”

Scott kwam tot zestien optredens in het eerste elftal waarin hij twee keer trefzeker was. Eerder keerde de gehuurde spits Facundo Lescano al terug naar Parma. De Franse back Joakim Balmy en de Griekse middenvelder Kaloudis Lemonis konden transfervrij vertrekken.

Eerder gaf de clubleiding aan dat Southampton-huurling Ryan Seager mogelijk ook terug naar zijn broodheer zou keren. Voorlopig traint de spits echter nog mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen