Telstar gaat voor aanvallende impuls

Telstar gaat voor aanvallende impuls
Terell Ondaan was goed voor twee treffers tegen OFC.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Nieuwe aanwinsten ontbraken afgelopen zaterdag nog bij Telstar. De Velsenaren traden dan ook tegen derdedivisionist OFC met vertrouwde namen aan. Het oefenduel werd met 3-1 door de thuisploeg gewonnen.

Trainer Mike Snoei loopt lang genoeg in de voetbalwereld rond om te weten dat het niet reëel was geweest om nieuwe spelers op te stellen.

,,Natuurlijk had ik het gehoopt, maar ik had het niet verwacht. We hebben met verschillende spelers gesprekken gehad, maar die jongens zijn nu met hun clubs op trainingskampen en daar zal duidelijk worden wat hun huidige club met ze van plan zijn. En daarna hoop ik dat enkele van die jongens voor Telstar kiezen. We gaan absoluut voor een kwaliteitsimpuls voorin.”

Dat in de aanval nog wel wat te winnen valt is de afgelopen weken wel duidelijk geworden. Tegen OFC waren er genoeg kansen, maar viel het rendement tegen. ,,We mogen niet alleen afhankelijk zijn van Terell Ondaan. Aan de andere kant moet je wel zien dat we wel kansen creëren.”

Ondaan maakte uiteindelijk met twee treffers na rust het verschil in de oefenwedstrijd tegen OFC.

,,Het was een lekker potje. Enkele voormalige spelers van Telstar bij de tegenstander en andere jongens die graag wat willen laten zien tegen ons. Dat maakte het wel een echte wedstrijd. En eigenlijk was ik wel blij met die snelle achterstand, want daardoor moesten we meteen serieus aan de bak”, aldus Snoei.

Binnen twee minuten was het namelijk al raak. Romano de Jonge was trefzeker nadat Telstar-verdediger Kick Groot hem teveel ruimte had gelaten. Via Ryan Seager kwam de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte.

De huurling van Southampton kreeg dus weer een kans in de basis en toonde aan heus wel te kunnen scoren. Maar viel verder totaal niet op en hij etaleerde ook geen strijdlust. Iets wat in Velsen wel gevraagd wordt. ,,We hebben een kritisch gesprek met hem gehad en gezegd dat hij het zwaar krijgt.”

Met blessures bij Jordie van der Laan en Adham El Idrissi is de spoeling voorin dun bij Telstar.

,,Ik hoop op drie tot vier nieuwe kwaliteitsspelers voorin. Binnen de groep weet ook iedereen dat we vooral op zoek zijn naar aanvallers, want ik wil nog altijd mee gaan strijden om een plek in de play-offs. Noem me een dromer, maar ik geloof daar nog steeds in. We hebben een goede serie nodig en ik hoop snel op versterkingen. Maar je moet ook reëel blijven. Dan vragen ze om geld en dat hebben we niet. We staan momenteel zestiende op de ranglijst en dat nodigt ook niet uit. Dat zijn dingen waar we eerlijk in moeten zijn, maar ik denk dat hier nog altijd iets mogelijk is. Vorig jaar viel alles in elkaar maar ook toen hadden later bepalende spelers het in het begin van het seizoen erg moeilijk. Novakovich werd verguist voordat hij de kapstok van ons spel werd. We moeten deze groep wel de tijd geven.”

Telstar-OFC 3-1

2. De Jonge 0-1, 24. Seager 1-1, 48. Ondaan 2-1 en 55. Ondaan 3-1.

Telstar: Van der Maaten, Sno, Van Huizen, Korpershoek (67. Springer), Groot, Brito, Van Doorm (71. Bronkhorst), Lynen, Rosheuvel (59. Van Haaren), Ondaan en Seager (71. Najah).

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie