Chris B. van der Zwan staat nu niet meer in finale

© Chris B. van der Zwan

Annemiek Jansen
IJmond

De oproep om te stemmen op een noordelijke IJmonder van het Jaar-kandidaat heeft resultaat gehad. Op dit moment zou Jaap van Aanholt uit Heemskerk, speaker van Odin’59 en ADO’20, in de finale staan. Ten koste van Telstarman Chris B. van der Zwan uit IJmuiden.

De laatste stemdagen zijn aangebroken. Er kan gestemd worden tot en met woensdag middernacht. De eerste zes van de in totaal elf kandidaten gaan door naar de finale op maandag 4 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Er zijn inmiddels ruim 3000 stemmen uitgebracht. Eline Schmidt, de creatieveling uit Driehuis, heeft op dit moment de meeste stemmen, ruim 600. IJmuidenaar Sulëyman Celik van de Turkse moskee heeft er 150 minder. Mariëlle van Zijl van de IJmuidense speeltuin Zeewijk, uitvaartbegeleider Patty Duijn uit Santpoort-Noord en fotograaf Ed Geels uit IJmuiden hebben allen meer dan 300 stemmen.

Jaap van Aanholt staat nu zesde. De Heemskerker heeft 50 stemmen meer dan Chris B. van der Zwan. Velserbroeker Hidde Nouwen die vakanties voor zieke kinderen mogelijk maakt, en DEM-man Ton Limmen uit Beverwijk volgen op gepaste afstand.

Stemmen kan dus nog steeds. Op deze site staat de stemknop IJmonder van het Jaar. Of met het stembiljet uit de krant, een kopietje mag ook.

Meer nieuws uit Regio

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.