Premium

Haarlemse politieagente verdient haar geld nu met Instagram

1/2
Haarlem

Ex-politieagente Nochtli Peralta Alvarez (26) heeft meer dan een miljoen volgers op sociale media. Nog geen drie jaar geleden was ze in Haarlem bezig met het handhaven van de wet, toen een foto met bekende fitnessgoeroe Tavi Castro haar leven veranderde.

Ze is gestopt als politieagente en heeft haar eigen imperium als model opgebouwd. Sinds haar negende jaar weet ze dat ze politieagente wil worden. „Ik zag op donderdagavond altijd de politiepaarden in Haarlem wandelen. Magisch vond ik dat. Ik wist gelijk mijn droombaan bij de politie was.”

Te jong

Nochtli is 16 als ze haar vmbo-t diploma haalt. Dat is te jong voor de politieacademie, waarvoor je 17,5 jaar oud moet zijn. Daarom haalt ze nog haar havodiploma, eigenlijk om de tijd te overbruggen.

Op de politieacademie is ze, tijdens de opleiding, werkzaam als agent. Op zo’n jonge leeftijd politieagente zijn, maakt veel indruk op Nochtli. „Je maakt heftige dingen mee. Denk aan het reanimeren van mensen, het zien van lijken, huiselijk geweld en verkeersongelukken waarbij mensen hun ledematen verliezen.’’

,,Dat is verschrikkelijk, maar het heeft me wel gemaakt tot de persoon die ik nu ben.” Dat ze iets kan betekenen voor anderen is wat ze het mooiste vindt aan het politievak, maar bij het denken aan boetes uitdelen krijgt ze soms nog steeds rillingen. „Ik vond dat echt stom om te doen.” De eerste drie jaar van haar politiecarrière werkt ze in Hoofddorp, waar ze ook haar opleiding doet. De laatste 2,5 jaar houdt ze de straten van Haarlem veilig.

Burn-out

Toch krijgt Nochtli, na ruim vijf jaar bij de politie gewerkt te hebben, steeds meer haar twijfels over haar droombaan. „Ik was altijd aan het werk en had geen vrije tijd meer. Het was een intense baan, ik nam mijn werk mee naar huis. Ik zag mijn vrienden ook nooit.”

Als haar moeder op 51-jarige leeftijd overlijdt aan kanker, wordt het werk voor Nochtli helemaal lastig. „Je kan je voorstellen dat het als 22-jarige politieagente lastig is andermans problemen op te lossen, als je zelf ook problemen hebt. Emoties van andere mensen slaan dan over op mezelf. Ik heb in deze tijd zelfs een burn-out gehad. Het werd even too much.”

De politie is volgens Nochtli ook niet altijd de leukste organisatie om voor te werken. „Soms voelt het alsof je gewoon een nummer bent. Maar het is natuurlijk wel een belangrijk beroep met heel veel verantwoordelijkheid waar ik super veel respect voor heb.”

Naast het politiewerk doet Nochtli veel aan fitness en ze is zich hier meer op gaan toeleggen. Samen met haar vriend Jeremy Mettendaf besluit ze een versnelde opleiding tot personal trainer te volgen. Haar vriend start daarmee zijn eigen bedrijf, maar voor Nochtli loopt dat net wat anders.

Foto

De politieagente is aan het werk aan de Grote Houtstraat, als zij het bekende fitnessmodel Tavi Castro tegen het lijf loopt. „Ik herkende hem en wilde daarom graag met hem op de foto. Later stuurde ik een foto waar wij beiden opstonden naar hem waarop hij reageerde met de vraag of ik model wilde worden van zijn merk.” Nochtli had al vaker modellenwerk gedaan, maar werd bij veel klussen afgewezen door haar Mexicaanse ’rondingen’.

Voor de ontmoeting had Nochtli maar 380 volgers op Instagram. Maar nadat de bekende website 9Gag de foto van Nochtli in politie-uniform van haar eigen Instagram account oppikte, ging het ineens heel snel. „Ik ging viral over de hele wereld en kwam op allerlei mediakanalen voorbij.” Nochtli maakt naam als de ’knapste politieagent van Nederland’ en dat is nog maar het begin.

Aanbod

„Ik heb toen goed over het modellenaanbod nagedacht, omdat het werk als agent mij steeds minder plezier gaf. Toch was het eng. Je vaste baan en veel zekerheid opzeggen voor een baan als model. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten.” Nochtli kiest na lang beraad uiteindelijk voor zichzelf. „Ik was nog jong genoeg om een professioneel risicootje te nemen dus heb ik mijn baan bij de politie opgezegd. Ik ben toen vol aan de slag gegaan als model.”

„Ik werd uitgenodigd bij Dumpert, RTL Late Night, &Chantal en veel meer verschillende media.” In 2017 wordt Nochtli door FHM-magazine uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. „Ik was net vier dagen met mijn vriend in Mexico voor een vakantie, toen ik gebeld werd of ik terug kon komen naar Nederland. Ik zou de FHM 500 award winnen voor mooiste vrouw van Nederland. Bizar. Ik liet het aan mijn vriend zien en hij was zo trots als een pauw.”

Droombaan

Ondertussen is Nochtli meer dan alleen fitnessmodel en reist ze de hele wereld over. Ze verdient haar geld aan samenwerkingen met bedrijven waarvoor ze reclame maakt. Het meest trots is Nochtli op haar beslissing om weg te gaan bij de politie. „Veel mensen vonden me knettergek. Ik heb nu écht mijn eigen droombaan en ben blij dat ik die keuze heb gemaakt.”

Haar doel is positiviteit de wereld in te brengen en mensen te helpen waar nodig, eigenlijk net zoals ze dat al deed bij de politie. Met haar Instagramaccount verdient ze goed geld. Op straat wordt ze continu herkend. Nochtli heeft voor 2019 veel plannen. Ze heeft sinds begin dit jaar een nieuwe fitnessapp genaamd ’Fitplan: Tone From Home’ en later dit jaar gaat ze aan de slag met een project voor televisie, waar ze nog niet zo veel over mag vertellen.

View this post on Instagram

??Caution: You might not be able to sit after this?? This session KILLED my buns!!!!!!?? especially now when having a major jetlag it’s even worse?? Give it a try and tell me the next day how you feel?? ps. Most of you choose the swipe videos on my story so for today this is it!????- _______ Workout ??: 1?? Warm up| 10 minutes stairmaster with resistance band, switch between a normal walk and side walks. 2?? Monster walks + resistance band| 4 sets x 15 reps. 3?? Jumping squats| 4 sets x 12 reps. 4?? Abduction machine| 4 sets x 12 reps. 5?? Donkey kickbacks on multi hip machine| 4 sets x 20 reps. _______ #workoutvideos #buns #?? #training #leggings #airmax

A post shared by ?????????????? ?????????????? ?????????????? ???????? (@nochtlii) on

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.