Kenamju doet mee aan nationale mixteamcompetitie judo

Kenamju doet mee aan nationale mixteamcompetitie judo
Haarlem

De Judobond Nederland (JBN) doet een nieuwe poging om de 22ste editie van de nationale mixteamcompetitie te houden.

Op 20 april is de voorronde gepland, waarin de vier beste teams in één klasse zich via een poulesysteem plaatsen voor de finaleronde op 8 juni. Het evenement komt in plaats van de vorig jaar afgeschafte nationale kampioenschappen voor clubteams.

Dat ging eind 2018 niet door wegens een te gering aantal deelnemers. Voor veel clubs pasten de vastgestelde data niet in hun eigen kalender en de vraag is of dat nu wel het geval is.

Ook het feit dat er nu verplicht drie vrouwen in de opstelling moeten (-57, -70 of +70 kilo) staan is voor niet alle clubs haalbaar.

De JBN volgt hiermee wel de internationale standaard. Wedstrijden met gemengde landenteams zullen namelijk in Tokio 2020 voor het eerst op het Olympisch programma staan. De gewichtsklassen bij de mannen zijn -73, -90 en + 90 kilo.

Nog niet bekend is waar de wedstrijden zullen plaats vinden. Van de regionale judoclubs doet alleen Kenamju mee. De Haarlemse club zal één of twee teams inschrijven. Judo Yushi uit Nieuw-Vennep en Ben Rietdijksport uit Velserbroek zien af van deelname.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie