Mike Snoei eist een driepunter van Telstar

Mike Snoei eist een driepunter van Telstar
Trainer Mike Snoei wil meer overtuiging zien bij de spelers.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Het hoeft niet met oogstrelend tiki takavoetbal gebeuren maar Mike Snoei eist zondag bij de hervatting van de competitie drie punten van Telstar in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Telstar liet met Kyle Scott, Ryan Seager, Facundo Lescano, Joakim Balmy en Kaloudis Lemonis vijf spelers vertrekken maar tegen de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie zullen er nog geen nieuwe namen in het elftal staan. ,,Dat heeft tijd nodig. We hebben goede hoop. Er zijn veel trainers die hebben gezegd dat ze ons wel willen helpen. Maar zij laten spelers pas gaan als ze zelf een nieuwe speler binnen hebben”, vertelt Mike Snoei. ,,Desondanks zullen wij tegen Helmond Sport iets gaan laten zien. Zonder nieuwe spelers maar de uitstraling van ons spel zal goed zijn.”

In oktober won Telstar uit bij Helmond Sport met 1-2. Toch vindt Snoei dat de Brabanders niet onderschat moeten worden. ,,Ze hebben wel met 3-0 van Sparta gewonnen. Zoveel teams zijn er niet die met 3-0 van Sparta winnen. Ik heb die wedstrijd bekeken en dan zie je dat ze gevaarlijk in de counter zijn. Daar heb ik de jongens voor gewaarschuwd.”

Toch loopt er wel een nieuwe speler rond op het trainingsveld. Buitenspeler Achille Vaarnold traint in elk geval twee dagen mee in Velsen-Zuid. De speler staat onder contract bij Almere City. ,,Hij is een vriend van Terell Ondaan en kent onze assistent Arvid Smit uit de jeugdopleiding van AZ. Ik moet zeggen dat hij vorig seizoen niet heel veel bij mij heeft losgemaakt maar hij krijgt de kans om te laten zien wat hij kan”, aldus Mike Snoei. De 22-jarige Vaarnold debuteerde in 2015 voor AZ in de Europa League-voorronde tegen Istanbul Basaksehir. Hij kwam dit seizoen nog niet tot wedstrijden in het eerste van Almere. Vorig seizoen kwam hij tot twintig wedstrijden.

Ondanks dat Telstar op een teleurstellende zestiende plaats staat blijft Snoei optimistisch over de kansen op het behalen van de play-offs. Het gat met nummer elf MVV is vier punten. Die plek geeft normaal gesproken het recht het spelen van de play-offs. ,,Het zou fantastisch zijn als we daar ondanks de teleurstellende eerste seizoenshelft zouden staan.”

Wat Telstar volgens Snoei een aantal belangrijke punten heeft gekost is een gebrek aan overtuiging bij verschillende spelers. Hij doelt dan vooral op de wedstrijden tegen Almere City, Sparta en Jong PSV waarin zijn ploeg in de slotfase nog een doelpunt tegen kreeg. In de thuiswedstrijd tegen Almere kostte dat de overwinning, bij de twee andere wedstrijden een punt. ,,Ik verwacht daarin ook van de ervaren jongens iets meer. Ook van mijn aanvoerder Frank Korpershoek. Ik heb tegen hem gezegd dat hij ook weleens zijn teleurstelling mag uiten.”

Bij Telstar zal Wesley Zonneveld in elk geval op doel staan. De doelman begon het seizoen als derde doelman maar greep zijn kans bij een blessure van Vitesse-huurling Jeroen Houwen. Mike Snoei kan zondag niet beschikken over verdediger Jasper van Heertum en Adham el Idrissi die last heeft van een polsblessure.

Het herstel van aanvaller Jordy van der Laan duurt langer dan aanvankelijk voorzien. ,,Hij heeft bij de revalidatie verschillende andere klachten opgelopen. We gaan onderzoeken hoe dat kan. Ik ga er vanuit dat ik voorlopig geen beroep op hem kan doen”, aldus Snoei.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen