Hier zijn ze: onze zes finalisten voor IJmonder van het Jaar

Hier zijn ze: onze zes finalisten voor IJmonder van het Jaar
Chris B. van der Zwan, Ed Geels, Mariëlle van Zijl, Eline Schmidt, Süleyman Celik en Hidde Nouwen (vlnr).
IJmond

Dit zijn ze dan. De zes kandidaten die in de finale staan van de verkiezing IJmonder van het Jaar 2018: Eline Schmidt, Süleyman Celik, Chris B. van der Zwan, Mariëlle van Zijl, Ed Geels en Hidde Nouwen.

Een van deze zes zal op de finaleavond, maandag 4 februari in het Kennemer Theater van Beverwijk, door een jury gekozen worden tot IJmonder van het Jaar 2018.

Afgevallen

Vijf kandidaten zijn afgevallen. Voor de Heemskerkse voetbalspeaker Jaap van Aanholt en uitvaartbegeleider Patty Duijn is het extra jammer, want zij stonden lange tijd ook bij de bovenste zes. Maar in de laatste dagen voor de sluiting van de stembussen kwamen er nog veel stemmen binnen. Veel online, maar ook op onze kantoren werden enveloppen vol stembiljetten binnengebracht. Met name voor Telstarman Chris B. van der Zwan en Hidde Nouwen, van de vakanties voor zieke kinderen, die daardoor tot de finale doordrongen. Voor de 13-jarige Hidde was zelfs een stembus op school neergezet.

De papieren stemmen voor Jaap van Aanholt bleken uiteindelijk niet genoeg te zijn voor de top zes. Hij eindigde als achtste, achter Patty Duijn die 27 stemmen minder had dan Hidde Nouwen.

Papier

In totaal zijn er ruim 4200 stemmen uitgebracht, veel uit de IJmond, maar ook van veel verder weg. Iets meer dan 1000 stemmen zijn op papier uitgebracht.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie