Wachten op doorbraak na overval op pizzazaak IJmuiden

Wachten op doorbraak na overval op pizzazaak IJmuiden
IJmuiden

Rechercheurs die een overvaller van de New York Pizza-vestiging aan de IJmuidense Kennemerlaan proberen op te sporen, hebben nog geen doorbraak kunnen forceren. Het onderzoek naar de zaak zit vast, liet een woordvoerster vrijdag desgevraagd weten.

Een gewapende man drong zaterdag 3 november 2018 het New York Pizza-filiaal binnen. Hij bedreigde een personeelslid en eiste geld.

Lees ook: Overval op pizzazaak IJmuiden: schrik valt mee

De overvaller wist er met buit vandoor te gaan, in de richting van de Jan Pieterszoon Coenstraat. De man is uiteindelijk weggereden in een auto, waarin mogelijk een handlanger van hem zat.

De overval - die rond negen uur ’s avonds werd gepleegd - zorgde uiteraard voor consternatie bij het personeel van de afhaal- en bezorgzaak aan de Kennemerlaan.

Maar de 21-jarige New York Pizza-medewerker die tegenover de gewapende indringer kwam te staan, zei kort na het incident dat hij niet al te erg was geschrokken.

,,Het valt wel mee. Ik was hier met vier collega's aan het werk, toen die overvaller binnenkwam. Ik kreeg een duw richting de keuken en die kerel zei dat hij geld wilde. Hij had iets in zijn hand, maar ik kon niet precies zien wat. Een van mijn collega's heeft hem geld gegeven, daarna is hij de zaak uitgegaan.’’

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie