Korfballers Rapid verliezen na voorsprong toch in Tilburg

Rianne Willemse (DKV) en Bo Jongkind (Oosterkwartier) strijden om de rebound.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Pim Lemmers
Haarlem

Het Haarlemse Rapid beleeft tot nu toe een moeizaam seizoen. De ploeg van Gert Krook won slechts een duel en staat nog altijd voorlaatste in de eerste klasse E.

Zaterdag moest er dan ook van Tilburg worden gewonnen om zo de aansluiting met de middenmoot te behouden. Aanvankelijk kende Rapid een prima start, getuige de 1-2 en 2-4 voorsprong. In deze fase scoorden Mike Scheffer, Patrick van der Knijff en Femke Huisman.

Tilburg boog niet veel later de achterstand in een 6-4 voorsprong om. Uiteindelijk verloor Rapid na een uur spelen met 18-15 (9-5 rust). Gert Krook maakte onlangs bekend aan het einde van het seizoen te stoppen bij Rapid. Hij gaat komend seizoen bij Viko uit Vianen aan de slag.

Haarlem, uitkomende in de tweede klasse F, kon gistermiddag tegen ALO niet voor een stunt zorgen. De ploeg van Matthijs Pot verloor met 25-17. Alleen voor rust kon Haarlem tegenstander ALO nog redelijk volgen: 13-10. Na de pauze schoot ALO met scherp en was het op alle fronten sterker. ,,Ik miste de felheid en scherpte bij mijn team”, vond de oefenmeester.

,,Een moeizame zege”, aldus trainer-coach Marc Krook van tweedeklasser (G) KIOS. De ploeg uit Nieuw-Vennep versloeg hekkensluiter Reeuwijk op de valreep met 19-18. Bij rust stond een 8-8 stand op het scorebord.

Beide achttallen gaven elkaar gedurende de wedstrijd geen duimbreed toe. Alleen na rust werd de thuisclub tweemaal op achterstand gezet: 12-14 en 14-16. In de slotfase kwam KIOS toch weer naast Reeuwijk: 18-18. Jeroen Vos (hij scoorde in totaal zesmaal) scoorde vanuit een vrijebal de 19-18. Door de zege staat KIOS nu samen met ADOS op de tweede plek in deze poule.

In de vierde klasse G verloor het IJmuidense DKV zaterdagavond de derby van het Haarlemse Oosterkwartier: 10-18. Alleen in het begin kon DKV de bezoekers bijbenen. Zo bezorgden Nicole Willemse en Maud Martens DKV een 2-1 voorsprong. Vervolgens ging de strijd tussen de beide teams gelijk op: 4-5.

In deze fase scoorden Raoul Jongkind, Michiel Post en Bo Jongkind voor Oosterkwartier. Bij rust leidden de bezoekers met 4-7. In de tweede helft was Oosterkwartier op alle fronten de bovenliggende partij. Binnen tien minuten tijd liep de ploeg naar een 6-14 voorsprong weg.

,,Wij hebben terecht verloren”, zag trainer-coach Erik Martens van DKV. Joe Rijpkema van Oosterkwartier was tevreden met de uitslag. ,,Qua spel was het echter niet best”, verzuchtte de trainer-coach. Bij DKV scoorde Youri Zeegers driemaal, terwijl bij Oosterkwartier Kirsten Rijpkema en Raoul Jongkind met ieder vier doelpunten op dreef waren.

Rugbywedstrijd

Het Haarlemse Aurora, eveneens uitkomende in de vierde klasse G, won gistermiddag met 21-16 (10-9 rust) van Purmer. ,,Het leek meer op een rugby- dan op een korfbalwedstrijd”, meende John Schaap die trainer-coach Patrick van Eeken (gebroken schouder) verving. Cynthia de Ridder (vier treffers) en Joyce Verhappen (vier) waren de topscorers bij Aurora.

,,We hebben vandaag op karakter en inzet gewonnen”, reageerde trainer-coach Rolf van der Horst van SDO zaterdag na afloop van de 14-15 overwinning op De Corvers. De vierdeklasser (H) startte zonder Luuk Zwaan (ziek) en Vincent Baak (enkel). Zij werden prima vervangen door Tygo van der Zwet en Richard Braam.

Ondanks het veldoverwicht lukten het de Hillegommers niet om De Corvers op achterstand te zetten. Koploper SDO stond na rust zelfs even op een 9-7 achterstand. Daarna werd de opgelopen averij in een fraaie 14-15 overwinning omgezet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen