Zeeschip in beslag genomen bij IJmuiden vanwege schuld van 1,3 miljoen

© Foto Landelijke Eenheid Noordwest

Internetredactie
IJmuiden

De politie heeft een gerechtsdeurwaarder geholpen bij het beslag leggen op een groot zeeschip bij IJmuiden. De rederij had een schuld van 1,3 miljoen euro bij een overslagbedrijf.

Het ging volgens de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie om een civiel conflict. De rederij heeft de schuld uiteindelijk voldaan, zodat het schip weer verder mocht varen. Vrijdagmiddag rond 15 uur werd het schip in beslaggenomen en die avond tegen 19.30 uur weer vrijgegeven.

,,De gerechtsdeurwaarder had ons verzocht om het beslag te handhaven aangezien hij daar de middelen niet voor heeft’’, schrijft de Landelijke Eenheid Noordwest op Facebook.

,,Onze grote politieboot uit Amsterdam is daarop naar het zeeschip gegaan en heeft daar diverse maatregelen getroffen om het beslag in stand te houden.’’

De schipper begreep dat het ernst was. ,,Hij heeft vervolgens contact opgenomen met de rederij’’, aldus de politie. ,,Deze heeft het conflict opgelost door de betwiste betaling van 1,3 miljoen dollar alsnog te voldoen.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.