Telstar-keeper Houwen terug naar Vitesse

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Doelman Jeroen Houwen vertrekt bij Telstar. De van Vitesse gehuurde doelman keert terug naar Arnhem.

De 22-jarige Houwen begon het seizoen als eerste doelman. Nadat hij eind oktober zijn neus brak verloor hij zijn basisplaats aan Wesley Zonneveld.

,Het is heel sneu voor hem maar we hebben slechts plek voor een keeper. Een verdediger of een middenvelder kun je soms nog op een andere positie laten spelen”, legt technisch directeur Piet Buter de beslissing uit.

Naast Zonneveld heeft Telstar met Sven van der Maaten nog een doelman. Volgens Buter ligt het voor de hand dat Telstar zich gaat versterken met een extra doelman. ,,Het geld dat we hebben is bedoeld voor aanvallende versterkingen maar we willen niet het risico lopen dat beide doelmannen geblesseerd raken. Dan moet ik op doel”, grapt Buter.

El Idrissi

Adham el Idrissi zal ook volgend seizoen uitkomen voor Telstar. De 21-jarige aanvaller heeft zijn aflopende overeenkomst verlengd met een jaar.

,,Adham heeft bij ons al laten zien van grote waarde te kunnen zijn. Helaas heeft zijn blessure wel wat roet in het eten gegooid, maar wij zien de potentie in Adham. Daarom zijn wij blij de samenwerking voort te kunnen zetten”, aldus Buter.

El Idrissi sloot deze zomer op amateurbasis aan bij de selectie van Mike Snoei. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot elf wedstrijden. Eerder maakte El Idrissi deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en kwam hij uit voor ASV De Dijk.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen