Femke Halsema en Jos Wienen naar New York

Burgemeester Femke Halsema aan het werk in Slotervaart.

Arthur de Mijttenaere
Haarlem

Een Amsterdamse en een Haarlemse delegatie met de burgemeesters Femke Halsema en Jos Wienen gaan van zondag 7 tot en met woensdag 10 april naar New York. Haarlem trekt hier 25.000 euro voor uit.

Vanuit de gemeente Haarlem gaat naast Wienen een ambtenaar en mogelijk een wethouder mee. Dat Haarlem aansluit bij de gemeente Amsterdam voor deze reis vloeit voort uit een samenwerkingsovereenkomst die Haarlem met de ’borough’ Manhattan heeft. De wereldberoemde wijk Harlem ligt in deze borough en is vernoemd naar Haarlem. Tussen Haarlem en New York zijn eerder over en weer werkbezoeken geweest, de laatste in februari vorig jaar. Haarlem wil meer samenwerking met Harlem op het gebied van economie, educatie, innovatie en cultuur. ,,Het is een mooie gelegenheid om ons als stad te presenteren en een mooie kans voor de culturele instellingen en Haarlemse bedrijven die meegaan om contacten te leggen’’, aldus een woordvoerder.

In totaal zijn er vijftien aanmeldingen van bedrijven die zich bij de delegatie willen aansluiten. Met het budget wordt de deelnemers een driedaags programma aangeboden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.