Spitspont Velsen-Zuid weer gerepareerd na twee dagen storing

De spitspont in betere tijden.© Archieffoto

Ivo Laan
Velsen-Zuid

Reizigers hebben het bijna twee dagen zonder spitspont tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord moeten doen. Vanwege een storing aan de extra pont was er woensdag en donderdag maar een vaartuig beschikbaar, meldt een woordvoerster van het GVB desgevraagd.

Het GBV spreekt van een ’kleine technische storing’. Normaal gesproken heeft het Amsterdamse vervoersbedrijf een reservepont achter de hand maar die is momenteel niet beschikbaar omdat die langer dan gepland in reparatie is, zegt de woordvoerster.

De extra pont was donderdagmiddag weer gerepareerd zodat die de dienstregeling kon hervatten.

Veel vaste gebruikers van de spitspont visten de afgelopen dagen achter het net en moesten langer wachten totdat ze de overvaart konden maken.

Reiziger Robert Gravemaker laakt de communicatie van het GVB over de verstoring. ,,De medewerkers van de pont wisten me niks te melden en op de borden stond ook er ook niks over vermeld.’’

Dat is opvallend omdat een woordvoerster zegt dat de verstoring wel is vermeld via het Passenger Information Display (PID), het digitale informatiebord. Daarnaast is de verstoring gemeld op twitter en op de website van het GVB.

De spitspont is sinds april zeer in trek omdat de sluisroute is afgesloten door de werkzaamheden voor de nieuwe zeesluis. Rijkswaterstaat betaalt vanaf dit jaar de extra kosten voor de spitspont.

De gemeente Velsen en de Fietserbond Velsen hebben nog tevergeefs een beroep gedaan op Rijkswaterstaat om de spitspont uit te breiden. Maar dat wilde Rijkswaterstaat niet.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.