Telstar staat voor een zwaar karwei

Telstar staat voor een zwaar karwei
Rodny Cabral (links) en Frank Korpershoek proberen Joeri Schroijen af te stoppen.
© Foto Orange Pictures/Frank Kerbusch
Maastricht

Februari moet nog echt beginnen maar voor Telstar lijkt het behalen van de play-offs na de 2-0 nederlaag vrijdag bij MVV een zeer lastige klus te worden.

Een zucht van verlichting ging door de club toen Telstar zich een uur voor de transferdeadline wist te verzekeren van de Zwitsers-Marokkaanse spits Karim Rossi. Mike Snoei riep namelijk al maanden in de pers dat er in de winter een diepe spits bij moest komen.

Niet alleen zat de club na het vertrek van Ryan Seager en Facundo Lescano wat krap in de aanvallers. Een type zoals Andrija Novakovic vorig seizoen was zou de ontbrekende schakel in de machine kunnen zijn. In Rossi ziet de technische leiding zo’n speler.

Ook tegen MVV bleek weer dat Telstar echt schreeuwt om zo’n type. Ondaan kan met zijn power en ervaring in de eredivisie voor Telstar een topspeler zijn maar hij staat er nu als spits te vaak alleen voor.

De van Groningen gehuurde Mendes Moreira liet bij vlagen zien een waardevolle speler te zijn maar mist ook een aanspeelpunt om op te kaatsen.

Na gisteren komt toch de vraag bovendrijven of de komst van twee versterkingen genoeg is om de play-offs te behalen, de doelstelling van Telstar. Een dag voor de wedstrijd zei Snoei nog dat het gat te overbruggen was maar dat het wel nu moest gebeuren. Binnen dertig seconden lag de bal echter al in het net achter Telstar-doelman Wesley Zonneveld.

Via een voorzet van Maxime Gunst kwam de bal bij spits Anthony van den Hurk. Die werd niet aangepakt door Donny van Iperen en kon daardoor via de grond de bal achter Zonneveld koppen. ,,De jongens zaten elkaar enorm op te peppen voor de wedstrijd in de kleedkamer. En dan begin je zo. Dat is onverklaarbaar”, baalde Snoei.

Telstar plaatste zichzelf in een benaderde positie. De openingstreffer werkte als een stoot zelfvertrouwen voor de Limburgers terwijl Telstar zelf duidelijk van slag was. De eerste twintig minuten kwamen ze amper voorbij de middellijn. Het mocht van geluk spreken dat een afstandsschot Joshua Holtby voorlangs ging.

Telstar herpakte zich wel. Onder meer Moreira, El Idrissi, Mertens en Ondaan miste net de scherpte om af te ronden. Bij een corner van MVV kon Van den Hurk tussen twee man echter zo vrij in koppen.

Weer zat Zonneveld er niet best bij in een standaardsituatie. ,,Als wij eerder hadden gescoord had Zonneveld de held van de wedstrijd kunnen worden. Hij staat prima te keepen”, reageerde Snoei. ,,Dit soort fouten moeten er echt uit. Hij moet aan zichzelf blijven werken en lichtvoetiger worden.”

Na de nederlaag tegen MVV is het gat tussen Telstar en play-offplek nummer tien, Cambuur Leeuwarden, acht punten. Snoei weigert over een gelopen race te spreken.

,,Natuurlijk niet. Moet ik dan de KNVB bellen en vragen of we het schriftelijk af kunnen doen? Het wordt een lastige klus maar ik wil er voor vechten. En de spelers willen dat ook. Er zijn nog zoveel wedstrijden te spelen. Als we een goede serie neerzetten kunnen we wie weet nog dertig punten pakken.”

MVV-Telstar 2-0

1. Van den Hurk 1-0, 61. Van den Hurk 2-0.

Scheidsrechter: Van Herk.

Toeschouwers: 4200.

MVV Koopmans; Gunst, Lavalee, Shermar Martina (80. Mares), Vermijl (84. Moustafa); Shermaine Martina, Deom, Kostons, Holtby (73. Houben); Van den Hurk

Telstar Zonneveld; Cabral (46. El idrissi), Van Iperen, Van Huizen, Brito; Korpershoek, Najah (59. Mertens), Lynen; Mendes Moreira, Ondaan, Sno

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie