Zwak begin leidt nederlaag Telstar tegen MVV in [video]

Maastricht

Telstar heeft het zichzelf erg lastig gemaakt in de strijd om een ticket voor de play-offs. Na een zwak begin verloor de ploeg met 2-0 bij MVV.

Binnen dertig seconden lag de bal al in het net achter Telstar-doelman Wesley Zonneveld. Via een voorzet van Maxime Gunst kwam de bal bij spits Anthony van den Hurk.

(Lees hier een volledig verslag: Telstar staat voor een zwaar karwei)

Die werd niet aangepakt door Donny van Iperen en kon daardoor via de grond de bal achter Zonneveld koppen. Zonneveld leek zich totaal in de bal te vergissen. Het was de vijfde keer in zes wedstrijden dat Telstar in de eerste helft op achterstand kwam.

Op deze manier plaatste Telstar zichzelf in een benaderde positie. De openingstreffer werkte als een stoot zelfvertrouwen voor de Limburgers terwijl Telstar zelf duidelijk van slag was. De eerste twintig minuten kwamen ze amper voorbij de middellijn. Het mocht van geluk spreken dat een afstandsschot Joshua Holtby voorlangs ging.

Telstar kende tussen de 35e en 60e minuut een betere fase met kansen voor Moreira, El Idrissi en Ondaan. Bij een corner van MVV kon Van den Hurk tussen twee man echter zo vrij in koppen. Defenisief zag het er niet best uit.

Telstar staat na de nederlaag op plaats zestien met 25 punten. Het gat met nummer elf Cambuur Leeuwarden bedraagt acht punten. Plaats elf geeft, mits Jong PSV en Jong Ajax in het linkerrijtje eindigen, recht op een ticket voor de play-offs.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen