Telstar strikt Karim Rossi

Karim Rossi van Cambuur eerder dit seizoen© Foto United Photos / Pieter van der Woude

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar heeft zijn zo vurig gewenste centrumspits binnen. Pas rond elf uur op de transferdeadlinedag tekende Karim Rossi een contract voor zes maanden.

De Zwiters-Marokkaanse Karim Rossi (24) komt over van Cambuur Leeuwarden.

Gedurende het huidige seizoen kwam Rossi tot twintig officiële optredens waarin hij vijf keer trefzeker was. Gedurende de laatste maanden kwam hij weinig aan spelen toe.

Hij mocht vertrekken nadat Cambuur zich had verzekerd van de diensten van Sam Hendriks die overkwam van het Belgische OH Leuven.

Aanvankelijk leek Rossi op huurbasis naar Telstar te gaan. Uiteindelijk werd het contract van Rossi met Cambuur Leeuwarden met onmiddelijk ingang ontbonden en kon hij donderdag transfervrij overkomen.

Rossi is onder de indruk van Telstar. ,,Voor mij was het een eenvoudige keuze. Telstar heeft het vorig seizoen heel goed gedaan. Veel spelers zijn vervolgens naar de eredivisie vertrokken.

Het voetbal past goed bij me. Ik ben een spits die de bal vast kan houden en andere spelers in stelling kan brengen. Ik kon ook terug naar Zwitserland maar dat wilde ik niet. Het leven en het voetbal bevalt goed in Nederland. Het voetbal past ook bij mij.”

Technisch directeur Piet Buter met Karim Rossi.© Foto Telstar

Trainer Mike Snoei heeft deze week twee gesprekken gehad met de spits. ,,Hij heeft het stempel van een moeilijk jongen maar dat idee kreeg ik niet. Darren Rosheuvel kent hem nog van Cambuur en die beschrijft hem als een normale en vriendelijke jongen. Het is een echt aanspeelpunt, precies het type dat wij zoeken.”

Met de komst van Rossi komt een einde aan een spannende week voor de technische staf van de witte leeuwen. Sinds het vertrek van de Argentijnse spits Facundo Lescano en de Britse Ryan Seager was de club uit Velsen-Zuid op zoek naar offensieve versterkingen.

Iedereen binnen de club was er begin deze week zeker van dat Jordy Thomassen van De Graafschap op huurbasis voor Telstar zou komen spelen. Op het laatste moment koos hij echter voor een avontuur bij Adelaide United uit Australië.

Daarop werd overgeschakeld op een ’nieuw lijstje’, aldus Mike Snoei. Uiteindelijk kwam de club dus uit bij Rossi. Hij is vrijdagavond nog niet speelgerechtigd voor de uitwedstrijd tegen MVV.

De spits speelde sinds de zomer van 2017 voor de club uit Friesland. Daarvoor kwam hij uit voor Grasshoppers, Stoke, Hull City, Zulte Waregem, Spezia, FC Lugano en FC Shaffausen.

Technisch directeur Piet Buter sluit niet uit dat er nog meer versterkingen komen. De club zoekt nog een extra buitenspeler. ,,Dat gaat om een Nederlandse speler die zijn contract bij een buitenlandse club heeft afgekocht. Dat kan morgen rondkomen maar ook over 14 dagen of helemaal niet.”

Jasper van Heertum zit vrijdagavond weer bij de selectie tegen MVV. Hij keert terug van een blessure.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen