Drietal op scooter gezocht na overval op Scapino in IJmuiden [update]

1/9
IJMUIDEN

De Scapino aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden is vrijdagochtend rond kwart over tien overvallen. De politie is op zoek naar twee verdachten. Zij stapten achterop een scooter bij een derde persoon.

De twee mannen droegen donkere kleding en gezichtsbedekking. Eén van hen had een vuurwapen bij zich. Nadat de twee een nog onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt, gingen ze ervandoor op een scooter, die werd bestuurd door een derde persoon. Het drietal reed weg in de richting van de Zeeweg.

Drietal op scooter gezocht na overval op Scapino in IJmuiden [update]

De politie zocht met onder andere een helikopter en een politiehond in de omgeving, en zette Burgernet in. In de oproep werd mensen verzocht uit te kijken naar twee verdachten op een beige scooter met een blauwe kentekenplaat. Ze zouden een blauwe emmer bij zich hebben.

In de loop van de ochtend werd duidelijk dat het tweetal tijdens de vlucht werd geholpen door een derde persoon; de scooterbestuurder. Het voertuig werd niet veel later aangetroffen in de Lorenzstraat. Deze bleek gestolen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Bij de overval raakte niemand gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Details over de overval ontbreken.

Drietal op scooter gezocht na overval op Scapino in IJmuiden [update]

Foto’s: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie