Telstar laat het tegen RKC volledig lopen [video]

Velsen-Zuid

De conclusie van Telstar-trainer Mike Snoei na de 0-3 nederlaag van Telstar vrijdagavond tegen RKC was een even simpele als keiharde: een gebrek aan mentaliteit.

Een goede wedstrijd was het geen moment maar het eerste uur was er voor Telstar niet veel aan de hand. Het kreeg zijn kansjes en had op een schot van Sylla Sow op de paal weinig te verduren van RKC.

Mis ging het toen Dylan Mertens na een uur zijn man Daan Rienstra liet lopen. De Akersloter rondde fraai af. ,,Het stortte daarna als een kaartenhuis in elkaar”, verzuchtte interim-aanvoerder Toine van Huizen na afloop.

,,We speelden niet goed de eerste helft maar dat gold ook voor RKC. Daarna lieten we het lopen. Of dat teleurstelling is? Ik mag toch hopen van niet. Ik heb als aanvoerder mijn keel schor geschreeuwd om er nog wat van te maken maar er was weinig meer aan te doen.”

Telstar laat het tegen RKC volledig lopen [video]
Dylan Mertens (links) in duel met Melle Meulensteen van RKC.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Goed teken

Binnen tien minuten had RKC zijn overwinning binnen. De ploeg strafte het slordige en moedeloze spel van de Velsenaren keihard af. Maatsen stond helemaal vrij om de tweede in te tikken en daarna rondde Seys af. ,,Dit is gewoon een gebrek aan mentaliteit”, foeterde Mike Snoei.

,,In de eerste helft toonden we strijd. Dat we vier gele kaarten kregen zie ik in dat geval als een goed teken. Als je na een uur op achterstand komt is er helemaal niet zoveel aan de hand. Je moet gewoon zorgen dat je het omdraait en nog twee of drie goals maakt.”

Dat zat er geen meer moment in. Telstar was het laatste halfuur helemaal nergens meer. Mike Snoei onthulde dat zijn assistent Anthony Correia na afloop volledig uit zijn slof schoot tegen de spelersgroep. ,,Anthony is ontzettend teleurgesteld. Hij is de hele week bezig geweest om de jongens voor te bereiden op de gevaren van RKC. En dan geven ze het zo vervolgens weg.”

Telstar miste in de beginopstelling tegen RKC de geschorste aanvoerder Frank Korpershoek plus de geblesseerden Senne Lynen, Donny van Iperen en Jasper van Heertum.

,,Het is natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat we onze sterkhouders misten. Dat zijn jongens die zeker op het mentale vlak erg belangrijk zijn. Maar ik verwacht gewoon van de jongens die in hun plaats spelen dat ze kans grijpen.”

In dat opzicht was de oefenmeester teleurgesteld in Terell Ondaan. ,,Hij is een voorbeeld voor de rest van de ploeg. Maar na de tegentreffer komt hij totaal niet meer in het spel voor.”

Waar Mike Snoei vorig week na de nederlaag bij MVV nog uitsprak volop te geloven in het behalen van de play-offs was hij nu heel duidelijk richting zijn spelers.

,,Daar kun je het wel over hebben maar de spelers moeten er eerst eens voor zorgen dat ze dingen op een rijtje zetten in hun bovenkamer. Ze hebben het mooiste beroep wat er is maar ze moeten wel bedenken wat ze allemaal voor moeten doen.”

Telstar is nu al zeven wedstrijden op rij zonder overwinning. De laatste winstpartij was op maandag 10 december uit bij Jong AZ (0-2).

Telstar-RKC 0-3

61. Rienstra 0-1, 68. Maatsen 0-2, 75. Seys 0-3

Scheidsrechter: Blank. Toeschouwers: 1721.

Telstar Zonneveld; Cabral, Van Huizen, Elso Brito, Sno; Mertens (69. Van Haaren), Najah (64. Lynen), Rosheuvel; Ondaan, Rossi, Mendes Moreira (81. Van Overbeek)

RKC Vaessen; Gaari, Quasten (45. Ndefe), Drost, Meulensteen; Rienstra, Spierings (65. Baggerman) ,Tahiri; Sow, Seys, Maatsen

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen