Stormvogels na slecht begin pas in slotfase op gelijke hoogte met Pancratius

Stormvogels na slecht begin pas in slotfase op gelijke hoogte met Pancratius
Jose Leone begaat een overtreding tegen de vallende Mike van Haarlem.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
IJmuiden

Pas vlak voor tijd heeft Stormvogels zaterdag kans gezien een uiterst slechte start tegen Pancratius recht te zetten: 2-2.

Er is een ding dat de trainers in de derde klasse als geen ander weten: je moet hoe dan ook niet op achterstand komen tegen Pancratius. De ploeg trekt dan een rode muur op en heeft dan verdedigen tot kunst verheven. Stormvogels trainer Sjaak Lettinga zal dat zijn spelers ongetwijfeld in zijn voorbespreking hebben aangegeven.

Na twaalf minuten zat Lettinga echter al diep in de zorgen want op dat moment keken zijn spelers tegen een 0-2 achterstand aan. ,,Het was allemaal veel te slap”, keek hij op de wedstrijd terug. ,,Wij spreken bepaalde dingen af en die worden niet nagekomen.”

Na zeven minuten lag de eerste treffer al achter doelman Floris Serné. Dat was nog een meevaller want in de eerste minuut had Sander Roos de score al moeten openen. Chet Bakker lukte het wel geklungel in de defensie van de thuisploeg af te straffen: 0-1.

De tweede treffer was van een ongekende schoonheid. Natuurlijk had doelman Serné moeten weten dat hij bij windkracht 8 niet te ver voor zijn doel moet staan en bij laaghangende zon een klep moet dragen. Maar om hem de schuld te geven van de fantastische lob die Danny van Ingen vanaf de middenlijn losliet, zou afbreuk doen aan de schoonheid van de treffer.

Het enige wat de spelers van Stormvogels zich vervolgens moesten afvragen was hoe ze een door Pancratius opgetrokken muur konden slechten. In de eerste helft kwam de thuisploeg daar niet aan toe. De passes waren meestal onzorgvuldig en de voorhoede was niet in staat enige creativiteit aan de dag te leggen.

,,Daar ligt ook ons probleem op het ogenblik”, aldus Lettinga. ,,Wij hebben te weinig kracht en creativiteit in de voorste linie.” Waar het de thuisploeg niet aan ontbrak was de wilskracht er toch nog iets van te maken.

De ploeg van trainer Patrick van Leeuwen was na de wissel helemaal niet meer van plan aan aanvallen te denken. ,,Ik heb tweemaal naar rechts moeten kijken”, aldus Lettinga. ,,Verder was het allemaal eenrichtingsverkeer.”

,,Natuurlijk is het niet wat wij willen”, besefte ook Van Leeuwen. ,,Maar meer konden wij niet opbrengen.” Hoewel er de nodige hachelijke situaties voor het doel van doelman Roy Schut waren te bezichtigen leken de bezoekers toch probleemloos overeind te blijven.

Dat veranderde toen Berry Willemse hoog boven iedereen uittorende en de 1-2 binnen kopte. Voor de ’vogels’ was deze treffer het sein er nog een schepje bovenop te doen. Fraai was het allemaal echter niet, maar dat was allemaal vergeten toen doelman Schut mistastte op een corner van Glenn Bruinsma en Branco Hellinga de bal in eigen doel schoot: 2-2.

,,Branco zit er helemaal doorheen”, aldus Van Leeuwen. ,,Maar ik kan wel leven met deze uitslag.”

Stormvogels: Serné; Bruinsma, Jansen, Blok, Van den Oever; Ezeoke, Scholten, Willemse, Alphenaar (60. Wolthuis); Leone, Dardouh.

Pancratius; Schut; Takken, Hellinga, Vorstman, Van Haarlem; Bruchner, Houben (60. Pommerel 90. Tulp), Hijzelendoorn, Roos; Van Ingen (61. Richardson), Bakker.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen