Premium

KIOS wint en pakt kopppositie

KIOS wint en pakt kopppositie
Heftige strijd om de bal tijdens KIOS - ADOS.
© Foto united photos / rob van wieringen
Korfbal

,,Wij hebben onze huid vandaag duur verkocht en volgens mij als ploeg zeker niet slecht gespeeld”, vond trainer-coach Gert Krook van Rapid. Verloren de Haarlemmers eerder het seizoen nog ruimschoots bij titelkandidaat Valto.

Zaterdag speelde de eersteklasser op alle fronten een betere wedstrijd. Uiteindelijk verloor Rapid voor eigen publiek met 25-35, na een 8-14 ruststand. Mike Scheffer scoorde vijfmaal.

Haarlem, uitkomende in de tweede klasse F, verloor gistermiddag met 21-16 (12-11 rust) van DKV/Victoria. ,,Over de gehele wedstrijd genomen een terecht verlies, maar in mijn ogen onnodig”, meende trainer-coach Mathijs Pot van Haarlem. Volgens Pot was zijn achttal niet scherp in de afronding, terwijl het verdedigend de goals te gemakkelijk weggaf. Haarlem blijft door het verlies voorlaatste.

In de tweede klasse G deed KIOS uit Nieuw-Vennep dit weekeinde zeer goede zaken. De ploeg van Marc Krook revancheerde zich van de 16-15 nederlaag van eerder dit seizoen, door zaterdag na een uur spelen met 24-13 (14-6 rust) van ADOS te winnen. Later op de avond verloor koploper Refleks van IJsselvogels: 18-19. Hierdoor neemt KIOS nu weer de koppositie over. Het verschil bedraagt een punt. Topscorers bij KIOS waren Jeroen Vos (zeven doelpunten) en Rico Landman (zes).

,,Jammer dat DKV in de slotfase van de wedstrijd de overwinning weggaf”, verzuchtte Erik Martens van vierdeklasser (G) DKV. Voor rust ging de strijd in Enkhuizen gelijk op: 1-1, 4-4 en 7-7 (rust). Na de pauze sloegen de bezoekers een gaatje van vier punten: 9-13. In deze fase scoorde onder meer Stijn de Boer, Matthé Schrijver en Lucie Duin. DTS kwam daarna sterk terug en scoorde vlak voor tijd de 14-14. Youri Zeegers scoorde vijfmaal.

Met nog vijf speelrondes te gaan blijft het bovenin de vierde klasse G spannend. Oosterkwartier en Zaandam Zuid strijden samen om het kampioenschap. De Haarlemmers staan een punt voor op Zaandam-Zuid. Beide teams treffen elkaar 3 maart aanstaande. Gisteren had Oosterkwartier geen kind aan hekkensluiter HBC. De ploeg van Joe Rijpkema won na een matige eerste helft (10-7) met 23-10. Bo Jongkind (vier doelpunten) en Tobias Oelderik (vier) waren aanvallend op dreef.

Aurora, eveneens uitkomende in de vierde klasse G, had gisteren weinig moeite met het fysieke WWSV, getuige de 25-11 eindstand. Bij rust leidde de ploeg van interim-coach John Schaap al met 15-6. Michael van Sinderen, terug van een ribblessure, scoorde in totaal zevenmaal. ,,Wij hebben het heel goed gedaan”, aldus John Schaap na afloop.

Het Hillegomse SDO, koploper in de vierde klasse H, is door niets of niemand te stoppen. Wint de ploeg van Rolf van der Horst komend weekeinde thuis van Vlug & Vaardig, de nummer twee in deze poule, dan kan het de titel bijna niet meer ontgaan. Zaterdag won een oppermachtig SDO met 23-13 (10-4 ruststand) van DOC. ,,Ik vond dat wij tot 4-4 in een te laag tempo speelden. Daarna heb ik genoten van ons spel”, blikte Van der Horst tevreden terug. Mick Juffermans scoorde een zevenklapper.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen