Premium

Spaarnwoude bindt DSS aan de zegekar

Vierde klasse zondag

Spaarnwoude, de onbetwiste koploper in de vierde klasse D, maakte het afgelopen weekend geen fout.

DSS, tot zondagmiddag als derde geklasseerd, werd met 2-0 afgeserveerd. De vraag is dit seizoen niet óf Spaarnwoude kampioen wordt, maar wanneer. Het is al een paar weken een gonzend ‘dingetje’ in de Haarlemse voetbalregio.

De eerste helft tussen Spaarnwoude en DSS was van een ongekende saaiheid. DSS hield veel mensen achterin en leek vanaf de eerste balomwenteling beduusd voor de ongenaakbare lijstaanvoerder. Zonder groots te voetballen was Spaarnwoude dan ook de minst slechte ploeg. De 1-0 na negen minuten was een hoogtepunt. Jorrit van der Aar legde de bal uit een corner panklaar op het voorhoofd van Bob Molenaar, EDO-goalie Davy de Back was kansloos. Verder gebeurde er in het eerste bedrijf niets voor de doelen. De bezoekers waren vooral machteloos tegenover de koploper.

Dat beeld veranderde volledig na de thee. DSS gooide alle schroom van zich af en trok drie versnellingen hoger en een stuk secuurder dan voor rust ten aanval. Spaarnwoude, dat uitstekend verdedigde en daarnaast onder aanvoering van het ijzersterke aanvalsduo Molenaar/Hoogeboom op zoek ging naar de tweede treffer, haakte aan in het hogere tempo. Waardoor zich een alleraardigste tweede helft ontspon. Kansen kwamen er ook aan beide kanten, maar de keepers (Patrick Kort namens de thuisploeg en Davy de Back) lieten op de momenten dat het moest, hun klasse zien.

Een kwartier voor het einde besliste Joey Hoogeboom dan toch de strijd, door een voorzet van Bob Molenaar bij de tweede paal binnen te koppen. ,,Een dik verdiende overwinning voor ons”, wist Rob Spronk trainer van Spaarnwoude. De glimlach van oor tot oor was veelzeggend.

Spronk moet aan het eind van het seizoen vertrekken. Spronk zelf begrijpt het niet helemaal, of eigenlijk helemaal niet. Het bestuur betreurt de gang van zaken, maar zegt niet aan de dwingende eis van een aantal spelers dat Spronk weg moet voorbij te kunnen gaan. Maar wat is de onderliggende motivatie voor de dwingende eis van die spelers? Spronk wilde er na de elfde overwinning van dit seizoen best iets over zeggen, maar niet al te veel. ,,Ach, ik weet inmiddels wie het betreft, maar ik wil het daar niet over hebben. Ik heb wel begrepen, dat mijn aanpak die spelers niet aanstond.”

En hoe keek de trainer aan tegen de reactie van het bestuur? Er verscheen een lach op het gezicht, waarna het antwoord behoedzaam werd geformuleerd. ,,Nou ja, ik had wel wat meer steun vanuit de bestuurskamer verwacht. Maar blijkbaar werkt het niet zo bij deze club, waar iedereen elkaar kent. Wat mij nu nog rest, is het kampioenschap binnenhalen en vervolgens met opgeheven hoofd vertrekken.”

Spaarnwoude: Kort, B. Vink, N. Vink, Visser, Oud, Van der Aar, Molenaar, Hoogeboom, Van der Deijl (59. Van Riessen), Teunissen (76. Rutte), Wirsing.

DSS: De Back, Stapper, Duppen, Tan, Greuter, Henneman, Heuvel, Pieters (79. Hagen), Van den Dries, Fokke (71. Brandsma), Dalla (62. Van der Vuurst).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen