Iraanse commandant dreigt met aanval op Haifa

Iraanse commandant dreigt met aanval op Haifa
Teheran

Een commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) heeft gedreigd Israëlische steden aan de kust te bombarderen als de Amerikanen Iran zouden aanvallen. ,,De VS moeten weten dat we in dat geval Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zullen maken'', zei generaal Yadolla Jawani volgens het staatspersbureau IRNA.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu reageerde onmiddellijk op de dreiging van aartsvijand nummer 1. ,,Als dat regime de verschrikkelijke fout maakt om te proberen Tel Aviv en Haifa te vernietigen, dan zal dat niet lukken. Maar dan wordt dit de laatste verjaardag van de revolutie die ze vieren''.

De afbrokkeling van Israël en de bevrijding van Palestina vormen al veertig jaar onderdeel van de buitenlandpolitiek van de islamitische republiek. Iraanse raketten voor de middellange afstand hebben een bereik van ongeveer 2000 kilometer en kunnen bijna elk doel in Israël treffen. De dreiging van de IRGC weerspiegelt vooral de standpunten van de hardliners in het land. Zij willen af van premier Hassan Rohani, die ontspanning in de regio nastreeft.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.