Jeugdbende slaat er 19 keer op los in Heemskerk en Beverwijk

Jeugdbende slaat er 19 keer op los in Heemskerk en Beverwijk
IJmond

De politie heeft 19 geweldsincidenten in verband gebracht met de jeugdbende die sinds september vorig jaar Beverwijk en Heemskerk terroriseert. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Vorige week meldde de politie nog dat er zes aangiften van mishandeling waren binnengekomen. ,,We tellen op dit moment 19 incidenten die we meenemen in het onderzoek. Naast een aantal mishandelingen gaat het ook om vernielingen.”

De politie is inmiddels volop bezig om de bende achter de tralies te krijgen. De jeugdige leden, die vechtsporttechnieken toepassen op hun slachtoffers, hebben zich overigens het afgelopen weekeinde gedeisd gehouden. Er was dan ook veel meer blauw op straat. ,,Onze wijkagenten, maar ook bijvoorbeeld boa’s (gemeentelijke handhavers) zijn zichtbaar in de wijk aanwezig.”

Voor de veiligheid van jeugd in het uitgaansleven, waar de bende het tot dusver voornamelijk op voorzien heeft, zijn ouders van slachtoffers her en der zelf aan het patrouilleren geslagen. De politie heeft afspraken met ze gemaakt. ,,We hebben ook contact met slachtoffers en ouders en waar mogelijk werken we samen met hen en met buurtbewoners. Zo is het belangrijk dat de politie bij een verdachte situatie altijd direct gebeld wordt. Dat kan via 112.”

Lees ook: Politie rukt uit voor ’vechtpartij’ bij Kennemer College Heemskerk en Commentaar: Geweldsexplosie Beverwijk-Heemskerk

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie