Premium

Visser opvolger De Nooijer bij Bloemendaal

Visser opvolger De Nooijer bij Bloemendaal
Jeroen Visser: ,,De club heeft een duidelijke ambitie die mij zeer aanspreekt.”
© PR Foto
Bloemendaal

Jeroen Visser gaat volgend seizoen Teun de Nooijer opvolgen als hoofdcoach van de hockeysters van Bloemendaal. Aan het einde van het seizoen legt De Nooijer zijn taken bij het team neer.

De afgelopen zes jaar was Visser actief als trainer/coach van het eerste damesteam van Terriërs uit Heiloo. Hij kan terugkijken op een lange loopbaan in het hockey. Aan het begin van het millennium was Visser ook al actief op het Kopje. Zo was hij betrokken bij heren 2, dames 1 en heren 1. In het seizoen 2001/2002 was hij verbonden aan dames 1 toen dat team promoveerde naar de hoofdklasse.

Uitdaging

Bloemendaal speelt nu vijf seizoenen in de hoofdklasse en gaat nu de uitdaging aan om een stap te zetten naar de middenmoot van de hoofdklasse. Dit nadat de ploeg enkele seizoenen met de nodige moeite zich wist te handhaven op het hoogste nationale niveau. Onder leiding van De Nooijer heeft het team de afgelopen drie seizoenen goede stappen gezet laat het bestuur van de club weten. Met Visser moet de volgende fase worden ingezet. ,,Jeroen is een empathische en gedreven coach met een actuele en brede kijk op het hedendaagse hockey. Wij vinden hem de ideale persoon om de komende jaren leiding te geven aan ons talentvolle eerste damesteam”, zegt bestuurslid Pepijn Post.

Familieclub

Jeroen Visser vindt het heel bijzonder om terug te keren op het Kopje. ,,Bloemendaal is een van de mooiste clubs van ons land. Het is een familieclub die topsport omarmt. De club heeft een duidelijke ambitie die mij zeer aanspreekt: steeds een stapje hoger. Ik wil graag met deze jonge groep een stap omhoog maken. Met het talent in de groep, vanuit de jeugd en regio kunnen we de komende jaren verder gaan werken om een stabiele hoofdklasser te worden. Het is mijn ambitie een sterk en hecht team te bouwen dat met elkaar deze doelstellingen de komende jaren gaat bereiken.”

Zondag 10 maart hervat Bloemendaal de veldcompetitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Oranje Rood. Na het eerste deel van het seizoen is Bloemendaal terug te vinden op plaats tien. Er werden zes punten behaald uit dertien duels. Huizen kwam tot dezelfde score terwijl alleen Groningen, met twee punten, minder goed presteerde in de eerste seizoenshelft.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen