Premium

Heemskerker mag camping niet uitbreiden en dierenpension starten

Heemskerker mag camping niet uitbreiden en dierenpension starten
© ANP
Heemskerk

De Heemskerkse kweker Bas Jordens gaat in beroep tegen de weigering van de gemeente Heemskerk om zijn mini-camping uit te breiden. Ook mag de Heemskerker geen dierenpension beginnen en een horecapunt aanleggen, als het aan de gemeente ligt. ,,Heel merkwaardig”, stelt de Heemskerker. ,,Maar het ligt in de lijn der verwachtingen.”

Tussen de gemeente en de kweker/ondernemer botert het al jaren niet. Tot en met mei 2017 had de tuinder een fokkerij, maar dat mocht niet meer. Een hondenfokkerij zou in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Daarbij legde Heemskerk hem een dwangsom van maximaal 25.000 euro op. Die dwangsom vond Jordens te ver gaan en hij spande een rechtszaak aan bij de Raad van State.

Die bevestigde in oktober 2018 dat het fokken en verkopen van honden in strijd is met de agrarische bestemming van het gebied.

Wel werd hem toegestaan vijf kampeerplaatsen, een bed en breakfast, twee trekkershutten en een pluktuin te realiseren. Jordens gaat er vanuit dat zijn bezwaren tegen de weigering van de omgevingsvergunningen worden gehonoreerd door een commissie.

,,Volgens het huidige bestemmingsplan mag ik gewoon die horeca-activiteiten houden. Daar kan de gemeente niets tegen doen.” De teler wil eerst de beslissing van de bezwarencommissie afwachten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.