Dodental bij brand in hotel India loopt op

Dodental bij brand in hotel India loopt op
New Delhi

Door een brand in een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi zijn minstens zeventien mensen om het leven gekomen. Een vrouw probeerde met een kind aan de vlammen te ontsnappen door uit het raam te springen, berichten Indiase media. Zij overleefden het niet.

De meeste slachtoffers lagen nog te slapen toen brand uitbrak in het hotel Arpit Palace. ,,Ze overleden door verstikking, niet door het vuur'', vertelde een brandweerfunctionaris. Hij zei dat 35 mensen zijn gered. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting. Op videobeelden is te zien dat de bovenkant van het zes verdiepingen tellende gebouw in lichterlaaie staat.

Het hotel met 65 kamers staat in het onder budgettoeristen populaire gebied Karol Bagh. Er verbleven onder meer toeristen uit Myanmar, bericht zender NDTV. Ook zou een gedeelte van het pand zijn afgehuurd door een groep die een bruiloft kwam vieren. Zeker twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bouwvoorschriften mogelijk overtreden

De hulpdiensten kregen het vuur na enkele uren onder controle. De autoriteiten buigen zich nu over de schuldvraag. Een van de bestuurders van het hoofdstedelijke gebied, minister Satyendar Jain (Stedelijke Ontwikkeling), denkt dat de bouwvoorschriften zijn overtreden.

,,Het hotel had toestemming om vier verdiepingen neer te zetten. Ze hebben daar bovenop nog een keuken en een terras gebouwd'', concludeert minister Jain. ,,Er is hier sprake van grove nalatigheid. Er wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de schuldigen zal worden opgetreden.''

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.