Collectanten gezocht voor Zwerfkatten havengebied IJmuiden

Collectanten gezocht voor Zwerfkatten havengebied IJmuiden
Sailor, de havenkat.
IJmuiden

Vrijwilligers gaan tussen 24 februari en 2 maart de straat op om te collecteren voor de stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden.

Deze stichting zorgt ervoor dat zwerfkatten in de haven (maar ook daarbuiten) worden gecastreerd, gezond blijven en bijgevoerd. Maar ook andere kansloze katten vinden een veilige plek in de opvang van de stichting.

,,Veel katten zijn gedumpt en op straat verwilderen ze snel. Vaak kun je dit soort katten nog op de rit krijgen als je ze wat begrip en liefde geeft. Dan kunnen ze daarna weer naar nieuwe baasjes. Maar dat kost tijd en ruimte. Die krijgen ze in onze opvang waar ook andere kansloze katten een tijdelijk of permanent thuis vinden”, vindt initiatiefnemer Marya Dekker.

,,Vooral de dierenartskosten vallen in de wintermaanden hoog uit. Het saneren van een gebit kost 160 euro per kat. Maar we moeten de dieren helpen, want met kiespijn rondlopen is vreselijk.”

Er wordt nog hard gezocht naar extra collectanten die een paar uurtjes mee willen lopen in de gemeente Velsen, bij voorkeur in Santpoort, IJmuiden en Driehuis. Aanmelden kan via 0620504875 of kattenspoed@yahoo.com

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie